V Plusu jsem objevil přístroj který signalizuje přítomnost vody.Stojí asi 100 Kč. Zřejmě to není v praxi moc použitelný ale je to dobrá zajímavost. :lol:
Printable View
V Plusu jsem objevil přístroj který signalizuje přítomnost vody.Stojí asi 100 Kč. Zřejmě to není v praxi moc použitelný ale je to dobrá zajímavost. :lol:
to je predpokladam jen naky cidlo na urcity misto ne? nemas na to nakej odkaz? dalo by se to pouzit ;o) napr. pri vyteceni vody do kompu :lol:
Cidlo na pritomnost vody v kompu ti bude k nicemu, uz bude pozde...
Pokud mas expanzku, tak tam muzes dat hladinovej spinac, bud optickej nebo plovakovej. Pokud to budes chtit mit votuneny tak si muzes zbastlit kapacitni snimac a vytahnout si z neho vystup treba na LED bargraf, analogovej budik nebo nejakou jinou vopicarnu.
Mnohem lepsi mi prijde snimac prutoku, navod na stavbu je na overclockers nebo u eRTYho. A nebo si kup uz hotovej na http://www.sweb.cz/gems/
Myslím,že tohle pozná spolhlivě i bez čidla! :lol:Citace:
Původně odeslal Flizsk
Citace:
Původně odeslal Pirs
To co jsi napsal je všechno až PO.Myslím že neexistuje nic co by ti signalizovalo že ti bude téct voda.Takže signalizace bude vždy když ti voda UŽ poteče. Ta sig. z Plusu je dos nepoužitelná protože mi připadala dost veliká a nikdy nevíš kde ta voda poteče. Raději si dám do compu průtokoměr který se mi zdá lepší po tech .stránce.
No nevim, kdyz to zacne nekde chcat, tak ti spadne hladina v expanzce a poznas to behem par sekund, za predpokladu, ze to potece hodne. S prutokomerem je to podobny, cerpadlo chytne luft a zase to poznas.
2Tomas: Mozna by ses divil, ale kompy docela dost vydrzi. Kdyz jsme testovali vodniky, tak na desce bylo vzdycky par kapek a komp jel stabilne. Akorat zdroji voda moc nevoni... :wink:
Souhlasím ale vždy je to až po tom co už to teče(kape)Citace:
Původně odeslal Pirs
takze by to chtelo neco jako SMART u disku :lol:Citace:
Původně odeslal unavený
"POZOR, akutni nebezpeci uniku kapaliny!"
"Priblizne za tri minuty Vam zacne unikat chladici kapalina v tretim sektoru."
;D