Chcel by som sa opytat ci by mi niekto nevedel poradit s ovladacmi na Direct Rendering pre linux pre Graficku kartu Matrox G450etv pretoze v jadre je len pre G200/400 a na officialnych strankach neni. Konkretne je to karta G45+MVTA32DBI
Diki
Printable View
Chcel by som sa opytat ci by mi niekto nevedel poradit s ovladacmi na Direct Rendering pre linux pre Graficku kartu Matrox G450etv pretoze v jadre je len pre G200/400 a na officialnych strankach neni. Konkretne je to karta G45+MVTA32DBI
Diki
XFree86 ma tusim podporu tychto Matroxov zabudovanu.
hmm myslim ze nie lebo pise chybu a tuxracer ide bez akceleracie
Ukaz vypis z LOGu xfree86 (alebo xorg alebo co tam mas).
aky vypis z logu ? jak sa dava vypis z logu ? mne debconf vypisuje display problem a a tuxracer ide pomaly
Pozri do /var/log - bude to asi /var/log/Xorg.0.log alebo /var/log/XFree86.0.log.
hm ale vyzera to ze system nema na to podporu na tu G450 asi tam neni viem ze ta G200 slape v poho no tuto G450 neviem
Nemas tam nastaveny driver "mga" ale "vesa", takze ziadna akceleracia sa nekona. Pozri do /etc/X11/XF86Config - a zmen riadok Driver "vesa" na Driver "mga".
ale sak som to robil len ja som daval aj dpkg-reconfigure xserver-xfree86 aj xf86config tak sa tam mozno daco doondilo ale skusim
Dik
diky Rainbow uz to facha diky diky
Ozaj nemas skusenosti s WolfET abo CS abo Quake 3 pod linuxom ?
To nemam - ale na root.cz su stale nejake clanky o hrach v Linuxe, asi tam o tom niekdy pisali.Citace:
Původně odeslal maro
aha dik moc
ozaj Rainbow uz posledna otazka mam tu MAtrox Marvel a TVtime mi pise ze can't open /dev/video0 = ze neni signal = neda sa pozerat telka
To fakt neviem - z videa som v Linuxe skusal akurat kameru cez Firewire...
aha ale nechapem reco pise "can't open device /dev/video0"
ASi nemas asi podporu harware v jadre. Pozri sa do vypisu dmesg ci ti spoznal kernel kartu. Pozri sa na http://marvel.sourceforge.net/ Alebo na google.com daj vyhladat "matrox marvel linux" - vyhodi kopu odkazov.Citace:
Původně odeslal maro
no on ju nasiel ako graf. kartu no nie asi ako kartu s TV tunerom lebo v jadre na nu podpora neni tak skusim tie odkazy
Mas nastavene prava na to zarizeni i pro usera? Na Slackware jsem tam mel prava jen pro roota a divil se co mi ten tuner nejede :)
Jinak asi nejjednodussi jak to zjistit je spustit tvtime jako root
dik skusim