nevim jaky P4 za rozumnou cenu na OC, vybral jsem 2,4GHz/400MHz, mate ho nekdo ? 533 stoji stejne, ale podle me nepujde tolik FSB nahoru... tu 400 doufam ze bych dal na 533
Printable View
nevim jaky P4 za rozumnou cenu na OC, vybral jsem 2,4GHz/400MHz, mate ho nekdo ? 533 stoji stejne, ale podle me nepujde tolik FSB nahoru... tu 400 doufam ze bych dal na 533
2.4Ghz (533) dáš na 3 Ghz,co ty na to ? zdá se ti to málo ? 8-)
a kolik by sla ta 400 ?
si rikam ze u ty 400 muzu jit vis s FSB nez u ty 533, ja teda nevim, jaky delitele bude mit ten MB...
Cafte. Ja mam P4 2.0 100 MHz. Inac mas skvely zaklad pre overclocking tou epoxou. Moju P4 som dal na 2.5 s 125 Fsb. A pamet 266 na 333. Inac Odporucam ti kupit pamet tu PC400. CL2 a CL2.5 si nevsimaj rozdiel vo vykone pri DDR je minimalny. Maximalne co mi ta P4 isla bolo 2.7 GHz Ale pamet uz bola na 350 A to uz jej neako nevonalo a myslim ze tu CPU tiez moc nie. Vec sa ma tak ,ze P4 100MHz maju maximalne napetie na tej EPOXE 1.85 a zacina na 1.5V asi. Ale co som pozeral tie 533 sa lepsie taktuju. Oni maju mensi nasobitel ale FSB im pojde vysiie preto je k nim ta PC400. Zatial vsetckym co som videl P4 533 1,6 standartne na 2,6 a pod.. Sice tazko povedat ako je to pri vyssich frekvenciach. Ale urcite by som na tvojom mieste kupil 533. btw. Aj ja rozmyslam ju pocarat.
xTc> No 400 pujde o neco vyse, teoreticky ze, ale na druhou stranu, kdyz budes vychazet z 533 tak to bude rychlejsi ne? BTW> co je rychlejsi 400@533 nebo 533@667 oba dva na 3GHz ;-)?
no to je mi jasny, ale aby prave sly oba rychle stejne..., jinak mam uz objednanej 2,53 / 533 takze.... poslepe to na ASUS P4PE s Kingmaxama 333/cl2,5
doufam ze mi nekdo rekne, ze DDR Kingmaxy stojej za hovno
xTc> ;-))))) myslim ze budes spokojenej, ja si asi koupim tu 2.4B (533) na desku MB Asus P4S8X - SIS 648, AGP 8x, SATA, LAN, 1394, coz je skoro to samy, ale navic Serial ATA 8)
Jinak sem dlouho uvazoval jestli DDR400 nebo 333, nakonec koupim ty 333 pro stabilitu, oficialni podporu a jestli mi do toho nekdo bude kecat tak uvidi ;D
P4PE ma dva kanaly SATA a 3 ATA :lol: a je to intel chipset :lol:
akorat AGP je 4x, a v nem bude sedet Hercules 9700 Pro :lol: bude to sluzebni pc ( rozumnej - budu ho mit v praci :lol: )
hehe ;D tak to je krasne... tak to bych si taky nechal libit, ja to chci koupit domu, za svy :-(
Me prave Intel chipset vadil, pac s tim si moc nezataktuju (na taktovani P4rek je podle me nejlepsi v moznostech nastaveni ASUS), noa to AGP 4x taky na to ze bych kupoval novou desku nic moc, ale tam je rozdil na druhou stranu minimalni...
2.4 je sice dobre do 3 ghz ale ja osobne se priklanim k pIV 2.53 533.samozremne na abitu bd7-2 taktovani je na tom fakt noblesni. ;)
Njn, ale tech 133 MHz navic stoji pres 2000 CZK a to je celkem rozdil, pokud to ma navic jen MHz, tak teda nevim. Cenove vychazi lip to 2.4B at se divam jak se divam, ale pokud clovek chce vyhazovat penize voknem proc ne :D
Uz tech 8300 CZK za tu 2.4B mi prijde celkem dost, jako jen za procesor ;-)
Za svy bych si to nekoupil ani nahodou :lol: to to radsi prochlastam, doma mam to co mam, ale hlavne se tesim na toho Radeonka,,, ja moc neparim gamezy, jenom v praci :lol:
Tak to je parada :-D to bych k vam mohl jit pracovat, to by se me taky libilo, obcas bych nakreslil nejakej web treba a jinak paril ;D
hehehe jooo tam uz je plno :)
xTc: Ja mam 1,5@2,1 a nestazujem si...
Určitě 533 FSB. Když budeš mít nějakou dobrou desku, tak budeš moct nastavit paměti, aby třeba jeli pomalejš než FSB, kdyby to nezvládaly.
Což Epox určitě umožňuje, a ASUS snad taky.
ten ASUS by mel umet zvlast nastavovat AGP/PCI vuci CPU, pokud to chapu dobre umoznuje zafixovat frekvenci PCI/AGP a FSB si muzu menit jak chci, nevim jak to bude z pametma, no uvidim, pristi tyden to tu budu mit, urcite dam vedet ! Vono by to jelo i bez OC snad jakztakz :wink: