:idea:
no akoze by voda miesto cez radiator pretekala podlahovym kurenim, niake silnejsie cerpadlo a tak...
Printable View
:idea:
no akoze by voda miesto cez radiator pretekala podlahovym kurenim, niake silnejsie cerpadlo a tak...
uz to tu nekoho napadlo ale nevim jak to skoncilo..asi jen napadem
tema 100W toho ale moc nevytopis :) ledaze bys mel quad xeon se 4MB cache a tocil je aspon o 100% :)
no mozna by to slo, kdyz by sis dal na CPU a na grafiku 200W peltiery, tak by to bylo jen 400W z peltieru, pak bys mohl i vic tocit ten CPU a GPU, takze dohromady urcite dalsich 200W a s celkovym ztratovym vykonem 600W uz by se dalo neco delat :-)
p.s. akorat bych nechtel videt ten ucet za elektrinu
já jsem si takhle jednou v zimě udělal vytápění nohou. Prostě jsem si radiátor dal pod stůl a na něj nohy :wink:
A mohu jen doporučit, v zimě se u nás moc netopilo a 30°C na radiátoru bylo pro nohy akorát ;D
Já myslím,že mu ani tak nejde o topení,jako o chlazení-a takový radiátor pod celou podlahou pokoje už NĚCO uchladí. :-)Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
neni tam radiator ale ruzne stoceny trubky ktery predavaj teplo betonu takze spatnej odvod tepla a teplo se tam akorat akumuluje protoze beton to nestaci dostatecne odvadet takze pro pohodu domova dobra vec pro chlazeni PC dost spatna skoro nulovaCitace:
Původně odeslal Tomas
A co takhle neporušenej chladící okruh z ledničky?
Já vím-neporušenej to bude chtít kus práce...,ale můj táta likviduje ledničky,a s hydraulickýma kleštěma to je možný,ale ještě ho tak nějak utěsnit těsnicí pěnou a je to-hmm,kdo si to dovede představit,ať mi nakreslí plánek.
PS:sorry,že odbočuju od témata
mimo vykurovacej sezony by sa to urcite dalo :-) - objem vody v topeni je par stoviek litrov a to sa tak skoro nezohreje-cerpadlo predsa mas v okruhu uz namontovane(v kotolni)-len by si musel pripojit svoj PC okruh(rozrezat trubku ,narezat zavity a vsadit odbocky...kopec prace).Citace:
Původně odeslal zap
-ale do vykurovacich okruhov sa dava nejaky sajrajt kvoli ochrane pred koroziou-staci,ked vypustis trocha vody-skor je to taky cierny humus...za chvilku by si asi mal blok zaneseny.Radsej zozen na vrakovisku chladic z buldozera a urob si externe chladenie PC ;D
Nevim, nevim,tady bych s Tebou i polemizoval-jednak i takovéhle trubky se pracovně dají nazvat radiátor(ale nebudeme slovíčkařit) a pokud si vezmeš tu výparnou plochu,kterou disponují,tak bych se vzhledem k relativně nízkému tepelnému výkonu PC vůbec nebál je použít!Ale to už musí Miso posoudit sám,já nevím,jestli tam mají 10 nebo 100m trubek...Citace:
Původně odeslal zap
nez se podlahovka ohreje to trva nejakou tu hodku dle tlousty betonu a kdyz se ohreje tak uz teplo neprijima jsou to trubky a neni to radiator nemaz zebra pro dostatecnej odvod tepla pro pouziti s PC je to na nic nehlede na to ze cerpadlo mu roztrha wb ;DCitace:
Původně odeslal Tomas
A proč by podlaha neměla dál přijímat teplo?Copak po jejím ohřátí přestanou fungovat termodynamické zákony?Vždyť to teplo zase vyzáří do místnosti.A sám jsi uvedl,že to ohřátí nějakou dobu trvá?Vezmi,si,že normálně se radiátory plní žhavou vodou,tímhle bys proháněl vlahoučkou vodičku!Citace:
Původně odeslal zap
co ti mam napsat trubka(v podlaze) nema dostatecnej ucinek jako radiator nedokaze tu "vlaznouckou vodu" skrz material predat dal takze se bude ohrejvat na teplotu pri ktere bude az schopna prenaset teplo dal napr.20° ale pak uz se bude jen akumulovat teplota (tepla trubka-teplej beton a potrebuje vetsi teplotu nez to proleze podlahou) a pri tom objemu vody stejne potrebuje poradny cerpadlo ktery se stejne neda s ohledem na wb pouzit!Citace:
Původně odeslal Tomas
edit:u vodniho chlazeni potrebujes rychle odvest teplotu pryc a to se da jedine radiatorem
Já chápu,co máš na mysli,neboj.Jenom se tady pořád bavíme v obecné rovině-kdo ví, jak to má udělané-může mít krátkou tlustou trubku nebo dlóóóuhatánskou tenkou a to je pak podle mě rozdíl.Takže bych to ukončil se slovy-Míšo,rozhodni se podle toho,co v té podlaze máš.
Ono to už tady bylo před časem i s fotkama.
Klučina měl natáhnuté měděné trubky od pecka do dílny - 4 až 6 vln délky asi 3 metry.
V té dílně ( garáži ) to bylo podél jedné stěny a prý to bylo účinné.
ja podlahove nemam, ale prislo mi to ako zaujmavy napad, mal som pretstavu ze by to bolo na takych 5x5m, a pod niakou plavajucou podlahou vyplnene niakym tep. vodivejsim materialom
Určitě by to šlo. Jenže tak vysoký náklady na tak malou výhřevnost to si asi nemůže nikdo dovolit. To co píše Zap je nesmysl. Podlahový topení v běžným pokoji počítač v pohodě uchladí. Jinak teď mám v plánu spájet pár měděných trubiček a udělat hada jen tak na koberec aby mě to hřálo na nohy. (Ach to stáří). :D
to nestoji za tu praci!!!Citace:
Původně odeslal unavený
normalne si kup dva vymeniky a mas to
na kazkou nohu jeden a jeste se to bude poradne ochlazovat!!!