Zdravim,
potreboval bych koupit nejakou UPSku k serveru, aby dokazala spolupracovat s Linuxem, kdyz ji dojde stava, aby se treba vypnul PC atd. Jaky kdo pouzivate? Doporucite nejakou?
Diky
Printable View
Zdravim,
potreboval bych koupit nejakou UPSku k serveru, aby dokazala spolupracovat s Linuxem, kdyz ji dojde stava, aby se treba vypnul PC atd. Jaky kdo pouzivate? Doporucite nejakou?
Diky
V robote mam APC SmartUPS 700, pripaja sa cez seriovy port a funguje to v pohode - software apcupsd. Myslim, ze takmer vsetky UPSky so seriovym portom sa daju v Linuxe rozchodit.
No, ty SmartUPSky jsou drazsi nez bych si predstavoval. Koukal jsem na nejaky Back-UPS, o tech zase pisou ze vrcej a houby vydrzej. Kdo to posilal na reklamaci, vetsinou se mu vratil uplne jinej, uz jetej kus. Krasa...
Mame tam aj BackUPS 650 - tie su ale "dumb" - nepodporuju skutocnu komunikaciu cez seriovy port, iba na nom urovnami 0/1 signalizuju zakladne stavy. To ale nie je problem - na shutdown serveru to staci. Ale neskusal som to - nemam kabel. A jedna (z dvoch) tych BackUPS uz odisla (este pocas zaruky).
To by mi ani zase tak nevadilo, ze to neumi zjistit stav baterky atp. Saci mi ten shutdown. Ted jsi mi ale potvrdil, ze stojej za h**no. Ten SmartUPC je teda v pohode?
SmartUPS chodi bez problemov. Ale mame len jednu, takze z toho sa velmi usudzovat neda o spolahlivosti...