QDI - BrillianX 1S - AKY PROCESOR IDE MAXIMALNE OSADIT ????
Printable View
QDI - BrillianX 1S - AKY PROCESOR IDE MAXIMALNE OSADIT ????
Neviem ci BrillianX 1S podporuje 133MHz FSB, viem ze BrillianX 1 podporuje maximalne 112MHz :( S redukciou pojde kazdy FC-PGA Celeron alebo upraveny Tualatin.
aku upravu myslis ???
V sekcii Procesory Intel je toho plno, je tam o tom aj sticky thread (vzdy prvy).
S FCPGA redukci tam das Coppermine Celera 1.1 (vyssi se nevyrabel, pokud vim), deska umi jen 112MHz FSB, i kdyz mi par lidi tvrdilo, ze tam normalne v biosu nastavili 133, coz je pro me do dneska zahada... Nebo s upravou toho Tulene...
Pozeram do BIOSov MODBINom:
QDI BrillianX 1 podporuje len do 112MHz.
QDI BrillianX 1S a 1S/2000 podporuju do 133MHz!
Sail: Aky tam mas BIOS? Nejaky z tychto? http://www.qdi.nl/support/download/BX1S.htm
Mam tam tu posledni betu 2.2e, taky jsem to zkousel v Modbinu a polozka 133 tam je, ale "naostro" tam 133 proste nemam... :( Par lidi uz mi tvrdilo, ze jim to tam normalne jde nastavit, ja tam ale mam maximalne jen 112... Proste zahada ???Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pravdepodobne existuje viac verzii tejto dosky a niektore podporuju aj 133MHz.
S temahle starejma deskama je to kus od kusu. Ja si do svoji desky(i440BX) flashnul novej bios (tak rok spatky) a v pohode si nastavuju frekvenci procaku odtud pritom ta serie ty desky to vubec nema podporovat! A maximalni frekvence FSB vzrostla ze 112 na 133. Znamej ma tu samou desku (na chlup), a novej bios a..... zadna zmena.
Ja mam BX 1S/2k a v BIOSe muzu nastavit v pohode 133MHz, ale kdyz pustim napriklad WCPUID nebo Snadru, tak mi to pise jenom 112MHz... tomu fakt nerozumim ???
Ten 1.1GHz Celer ti s nejvetsi pravdepodobnosti pojede, jen ti to asi bude spatne zobrazovat frekvenci a typ procesoru... jako to delalo mne, nez jsem tam nahral tu verzi 1.4...
No tak to já mám větší problém. Mám tam bios betu 2.2e a predtim sem tam měl 2.1slr ale v nastavení SpeedEasy mám pořád max. FSB 83 a multiplikátor 8x. Co s tím ?? Chcu tam aspoň FSB100
Sakra nejsem si úplně jistý, ale mám pocit, že u těchto boardů se nastavoval FSB 66/100 jumperem na boardu. Potom v BIOSu se dalo lehce přidávat.Citace:
Původně odeslal kidd.hombre
Ak tam nie je jumper tak treba na CPU prelepit nejaky pin (tusim B21?) aby si doska myslela ze je to 100MHz CPU a dali sa nastavit vyssie frekvencie.