Musím si koupit nové železo a nevím jestli mám jít do celeru (prý jdou ty nové taktovat až na 3GB) ale ty mají malou cache. Proto uvažuju o AMD...
Předpokládané aplikace - 3D CAD systémy, filmy, hry výjimečně...
Dík za radu
Printable View
Musím si koupit nové železo a nevím jestli mám jít do celeru (prý jdou ty nové taktovat až na 3GB) ale ty mají malou cache. Proto uvažuju o AMD...
Předpokládané aplikace - 3D CAD systémy, filmy, hry výjimečně...
Dík za radu
P4 Celeron neodporucam - frekvenciu sice ma ale vykon nie ;D
To je fakt ale v cisto vypoctovom smere (encoding a podobne) je vykon porovnatelny s full P4 najviac straca v grafike a hrach kde uz je mala cache cititCitace:
Původně odeslal Rainbow
Naprostej souhlas. Jdi radci do AMD. Skoda ze se TULENI nedej nad 2GHz :wink:Citace:
Původně odeslal juzko
Rozhodni se sám. Nic jinýho ti nemůžu poradit. Já jsem se svým železem spokojenej, a to mám desku s jedním z nejhorších chipsetů všech dob. :lol:
Mrkni na www.xbitlabs.com viděl jsem tam testy procesorů přímo v 3DS MAX5, vyhrávalo tam AMD...
Rozhodne AMD, jestli bys uvazoval o full P4 tak to by jeste slo ale celer je fakticky slabotaCitace:
Původně odeslal Mustafa
Tak už jsem byl lehce nahlodany na ten celer ale kdyz to tady vidim ;)
No ty Celery nejsou zas tak spatny, kdyz chytnes dobrej kousek, tak te 2.0GHz NW jde az na 3.5GHz! A o tom by se uz dalo uvazovat ;D No ale v tomhle pripade je asi AMD jistota ;D
Jak už to tady bylo řečeno:FREKVENCE NENI VŠECHNO :wink:Citace:
Původně odeslal Fila
Viděl jsem někde testy a intel dostával těžce na P...L ;D
Ja ted jedu se svym celerem na 2.8.. ale bez problemu jede pri 1.6 V na 3.2GHz... ale radsi jsem snizil.... ale vykon je UBOHY!!!! uz se nemuzu dockat az se ho zbavim... a to bude brzo!!!Citace:
Původně odeslal Fila
Takze celera na jadre P4 rozhodne nekupovat!!!!!!!!!!
Tak to jsem rad ze uz mam jasno ;)
Mohl by mi jeste teda nekdo poradit jake to XPecko a jakou desku? Za rozumnou cenu...
Dik
Mrkni se do AMD procesoru, to snad neni tak slozity...Citace:
Původně odeslal Mustafa
Jinak zrejme nejakej Epox (8K9xx, 8RDAxx) a k tomu XP s Thoroughbred jadrem (1700/1800/2400+...).
Taky predevsim zalezi dost na tom, co je pro Tebe rozumna cena? ;)
A dalsi flamewar....
Jedine Intel. O nicem jinem ani nepremyslej. ;D
jedine AMD o nicem jinym nepremyslej ;D
rada trochu k nicemu :wink:
btw. k tomu celeru, nekde sem videl test, kde meli celera @2,8GHz, NW 1,8GHz a XP1800+
ta zelenina byla s prehledem nejpomalejsi...
CELÉ ŠPATNĚ A TO OD ZAČÁTKU ......
V první řadě si naprosto přesně ujasni co chceš na tom PC dělat a jakou prioritu mají finance versus výkon.....
Naznačil jsi 3D modelování v ACADU ...... kamaráde, tady je mnohem důležitější pořádná grafická karta s podporou technických GL výstupů daného programu, dostatek operační i grafické paměti, bez kterých ti nepomůže ani seberychlejší procesor ..... mohl bys to pěkně podělat.
Záleží i na způsobu-druhu modelingu. Jestli budeš pracovat s texturami tak je podmínka 128MB na grafické kartě ..... a to není levná záležitost. Ušetřené peníze za procesor ti mohou pomoci, protože na pracovní stanici tohoto charakteru ti bohatě postačí AMD XP2000, 2x256MB DDR, deska s čipsetem Nforce2 ......
..... ale s grafárnou je to složitější ..... podporu daných potřeb je třeba ověřit ...... Matrox i ATI dělají sqelé karty pro pracovní stanice, třeba si jen vybrat tu správnou ..... v tvém případě by to mohla být Parhelia, protože pracovní 3D karta ATI FireGL je pěkně drahá záležitost .... (Z1 s čipem Radeon 9500 cca 700EUR)
Pokud to ale s tím modelováním v 3D zase není tak horké, tak ti postačí třeba ATI 9000Pro se 128MB (špičkový Gigabyte), nebo Matrox 450-550 .... modelování není hraní her.....
ještě jsem zapoměl na zatraceně rychlej disk ..... jinak se ti ta mašinka uchroustá .....
Na to všechno ostatní co uvádíš v úvodu bude počítač výšeuvedených konfigurací stačit s velikou rezervou ....