Mám desku DELL Optiplex GX150 s chipsetem i815 (podle intelu umí až 512 MB RAM) ale s tou 512, kterou jsem si koupil nějak nekamarádí....pípá, jakoby vůbec žádnou paměť neměla....Ten DIMM je oboustraný IBM PC133, 64Mx72....nevíte co s tím?
Printable View
Mám desku DELL Optiplex GX150 s chipsetem i815 (podle intelu umí až 512 MB RAM) ale s tou 512, kterou jsem si koupil nějak nekamarádí....pípá, jakoby vůbec žádnou paměť neměla....Ten DIMM je oboustraný IBM PC133, 64Mx72....nevíte co s tím?
možná se mýlím, ale i815 podporuje moduly RAM do 256Mb, a celkově 512MB, maximálně tedy 2x256...
no možná stačí jinej bios protože já měl dvě deska s 815(sice na Tuleně), ale ten asus je modovanej jinak by tam nešel a 512ka jede v poho
A zalezi aj na tom, aka je kapacita jedneho chipu na module...
Tyhle pocitace jsou pekne vybirave na pameti, mame v praci asi 80 kusu tehle PC a u par jsme upgradovali pamet. Koupil jsem ve velkoobchode noname SDRAM PC133 a polovina mi jich tam nechodila. Musel jsem je menit za jine.
ja mam jeden modul 512 a jede toCitace:
Původně odeslal kamil
a nezkousel jste tam nekdo strcit jeste druhej 512 MB modul?
fakt by me zajimalo, proc to podporuje jen 512... chtel bych ject s gigem, ale nevim...nemate nekdo zkusenosti? mam CUSL2-C.
Pretoze je to tak navrhnute. Viac ko 512MB nepojde ani keby si sa rozkrajal.Citace:
Původně odeslal Zorg