Zvuk Creative P380 (2.1) se mi zdá divný - je to normální?
Měl jsem u PC jakési hoodně staré plastové šumítka, tak jsem hledal, co bych koupil za cenu kolem 1000, původně jsem myslel třeba Redstary U 703 (http://www.redstarcz.com), ale všude mi doporučovali tyto Creativky (http://cz.europe.creative.com/produc...rod=498&page=1)(v tédle cenové kateg.) Nejsem v tomhle oboru nějáký znalec, ale zvuk mi něják dobrý nepřipadá. Je mi jasné, že od nich nemůžu čekat zázraky, ale úroveň basů mi připadá přehnaná. Na subwooferu je regulátor basů, ten když se nastaví na maximum, tak mám pocit, že onen basák nestíha i při docela nízké hlasitosti, no a když stáhnu basy na minimum, tak i tak mi to docela nepříjemně duní(nebo hučí?). Zkusil jsem basreflex zacpat kusem molitanu, a trochu se to zlepšilo. Omezily se mi nejnižší frekvence, basy jsou slabší, ale i tak to není ono. Blbá otázka: Nemůže se zacpáním basreflexu třeba nebezpečně zvýšit teplota uvnitř - přece jenom zesilovač vydává nějáké to teplo a teď je to skoro vzduchotěsné :? Abych nezustal jen u subwooferu, tak i zvuk ze satelitů mi připadá takový nějáký čudný, moc příjemné na poslech to není :-( . Těžko popsat čím to je... Výšky mi připadají přehnané, nepříjemné na poslech.
Má někdo zkušenosti s těmadle reprákama? Jestli je to normální, nemá třeba někdo radu, co se subw. ? Zvukovku mám napojenou taky ne věž (docela dobře hraje+kvalitní repro), tady s tímto se to nedá srovnávat. BTW zvukovka SB 128 PCI, ale co poslouchám na hudbu přes věž, tak mi to připadlo lepší, než moje integrovaná zv. na Asusu A7V8X-X.
Napadlo mě třeba mírně upravit zapojení zesilovače, konkrétně rozsah regulace ůurovně basů :?:
Nebo si našetřit ještě něco, tady toto prodat a koupit něco kvalitního (co?)
co jsem vlastne čekal za 1020Kč...
Trochu jsem si prošel nějáké diskuze apod., no a asi jsem od nich čekal moc. A za 1020Kč můžu být rád za to co mám. Je to přesně tak, jak říkal daso. Středy tam docela chybí, a dozvučujou to výškama. SubW je sice dřevěný (jakási dřevotříska - tloušťka trochu pod 1cm) Ne, že by to bylo až tak nepříjemné, to ne, ale není to ono - to bych musel investovat do beden několik tisíc, což nechci. Stačí mi aby to jakž takž hrálo a myslím, že aby to dunělo nepotřebuju, hluboké basy klidně u "bedniček" k PC oželím (když chci, aby to hrálo líp - např. na filmy, tak si k k tomu pustím věž, co mám dalobyseříct za zádama a je to).
Vzhledem k tomu, že mi stačí jen stereo, vícekanál bych nevyužil, neměl bych bedničky ani kam dát, tak se zkusím podívat po něčem, jako ty Redstary U-706. Má někdo tip?
...Myslím, že na nějáké upravování rozsahu regulace basu se vykašlu, po zaspání basreflexu už to je lepší.
Re: co jsem vlastne čekal za 1020Kč...
Citace:
Původně odeslal -FRZ-
Trochu jsem si prošel nějáké diskuze apod., no a asi jsem od nich čekal moc. A za 1020Kč můžu být rád za to co mám. Je to přesně tak, jak říkal daso. Středy tam docela chybí, a dozvučujou to výškama. SubW je sice dřevěný (jakási dřevotříska - tloušťka trochu pod 1cm) Ne, že by to bylo až tak nepříjemné, to ne, ale není to ono - to bych musel investovat do beden několik tisíc, což nechci. Stačí mi aby to jakž takž hrálo a myslím, že aby to dunělo nepotřebuju, hluboké basy klidně u "bedniček" k PC oželím (když chci, aby to hrálo líp - např. na filmy, tak si k k tomu pustím věž, co mám dalobyseříct za zádama a je to).
Vzhledem k tomu, že mi stačí jen stereo, vícekanál bych nevyužil, neměl bych bedničky ani kam dát, tak se zkusím podívat po něčem, jako ty Redstary U-706. Má někdo tip?
...Myslím, že na nějáké upravování rozsahu regulace basu se vykašlu, po zaspání basreflexu už to je lepší.
Ked si staci stereo , nechces sluchtaka?.Za 1500 kupis koss sporta pro a ked to budes prvy krat pocut tak nebudes verit vlastnym usiam.(vsetky minisystemy, pc repraky aj niektore stlpy mozu ist do *****, tak tie kossy hraju)