pisou ze jsou treba diry okolo chipsetu.. P4C800/p4p800 maji ocka.. da se to tam nejak narvat? pozorujete lepsi teploty ? (pokud tam jde samozrejme)
EDIT topicu
Printable View
pisou ze jsou treba diry okolo chipsetu.. P4C800/p4p800 maji ocka.. da se to tam nejak narvat? pozorujete lepsi teploty ? (pokud tam jde samozrejme)
EDIT topicu
u klasiky sem to řešil pasivem + keramika + 50x50 (nebo 60x60) větráček, no a na vodě je OK, tedy když se sežene chladič na ty vočka....
http://sweb.cz/p.kuncl/%C4%8Dipset/%C4%8Dipset07.jpg
http://sweb.cz/p.kuncl/%C4%8Dipset/%C4%8Dipset06.jpg
http://sweb.cz/p.kuncl/%C4%8Dipset/%C4%8Dipset04.jpg
deska byla trochu lépe stable, ale nebyl to až takovej rozdíl, alespon se to tolik nežhavilo, za to na vodě se to zlepšilo hodně....
no mas to hezky, ale slo spis o to, jestli jde konkretne tenhle zalman na p4c800e bez lepeni atd,. jestli to nekdo vychytal
No to asi tezko.... To by sis musel vyrabet spesl sponu....Citace:
Původně odeslal Commander
tak jsem to myslel.. takze asi nic :?Citace:
Původně odeslal Dawe
No tak ho prilep ne ? :-)
podle mě je Zalman k ničemu, je to to samé co pasiv s větráčkem + pasta..... zbytečně se budeš mrskat s uchycením...
no možná právě o ten větráček jde. pokud to ale moc nejde přichytit, tak na to kašluCitace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
Stejný problém teď řeším s Abitem IC7 - nová drátěná spona to jistí. Dám vědět jak to dopadlo - pokud tě to bude zajímat. Ty větráčky jsou divný ... :wink:
Tak pred dvema mesici jsem koupil ZM-NB47J i prestoze jsem vedel, ze se na moji desku (P4P800) nepujde standardne prichytit. Premyslel jsem o tom, jak ho tam pridelat bezpecne a s dostatecnym pritlakem. Reseni typu "merkur" nebo pomoci spony z IC7 jsem odmitl a hledal dal. Na zadnem zahranicnim 4u jsem nenalezl nic, co by se mi libilo.
Pote se mi dostal do ruky Revoltec chipset freezer. Ma prichyceni jak na diry u chipsetu, tak ma sponku na "hacky" u I876/865. Po blizsim prezkoumani jsem zjistil, ze "by se ta sponka dala pouzit i na Zalmana". Pouzit Revolteca jsem nechtel, protoze ma jen polovicni hmotnost Zalmana a navic ma i malou ucinnou plochu. Takze jsem tu sponku nasilim vyndal a lehce ji domluvil, aby sla na Zalmana. Ze zacatku jsem ji musel premlouvat, ale pak si dala rict, kdyz jsem vybral jine misto (mezi hrotama u ZM-NB47J). Pote uz jen oddelat ten puvodni chladic, ocistit tu hnusnou zvejkacku a nanest pastu a pridelat. Rikal jsem si, ze tam nedam tu ochrannou folii okolo jadra, ale jak jsem tam ten chladic daval, tak to vydavalo celkem zajimave zvuky, priste bych ji tam radsi dal ;D
A vysledky? Zatim zadne, snad zitra budu mit cas a zkusim vyssi fsb. Jinak pri FSB250 to hreje, ze neni problem si o ten chladic spalit ruku!
FOTO 1
FOTO 2
no myslím že v tém případě pomuže víc voda, pač zalman je podle me k ničemu, to semé dosahneš klasikou + pasta a stejně budeš muset nejakej větráček dát...
Hmm moc hezka prace.... uznavam to me nepadlo... :-)
Pritlak je vazne dostacujici ?
ta spona co je na stock chladici vypada dost podobne, predpokladam ze asi nejde ji taky nejak "domluvit ;D " aby sla na zalmana co..
2Paolo: Ja vim, ale tohle me zatim staci, nepada to a to je dulezity ;D A navic Innovatek dela pro I875/865 pekne blby prichyceni, ktery by na mou desku stejne neslo kvuli kondenzatoru.
2Dawe: Diky :-) Jak jsem psal, pri tom pridelavani to uz zacalo krupat, takze pritlak je DOST velky. Zkousel jsem to zvednout rukou a drzi to jako krava. Ona totiz ta sponka je na chladic se zakladnou 3mm, Zalman ma asi 8mm ;D
2Commander: Ono je vic druhu chladicu na Asusech, koukal jsem na ruzny stranky a nasel jsem asi 3 druhy. Ten co mam ja (s pliskem kolmo k chladici a napisem ASUS) ma tu sponu uplne jinak udelanou, mozna kdyby jsi ji ohnul natvrdo o 90°, tak by to slo, ale nevim jak by to vydrzela. Kazdopadne by to byl HardCore! :wink:
Westler: jasně máš to nadřený, boží, ale já sem s tím právě už přestal, prostě nakonec jsem našel blok na 875p/865p a jsem naprosto spokojenej...
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1088
Tak nevim jestli to myslis ironicky nebo ne, ale me vzduch proste staci. Voda je voda, to je jasne :-)Citace:
jj to je jako machrování že máš vodu či co? bavíme se o konkrétním zalmanu a ty že máš blok za 30+ EUR. jo jo, jseš dobrej!Citace:
jinak ja ten zalman stejne prodam takze mi to muze byt jedno:/
Nezkusis se s tim poprat? Podle me je to ted o trochu lepsi nez kdyz jsem tam mel ten puvodni pasiv + vetracek coolermaster 40*40mm...Citace:
Původně odeslal Commander
nemachruju, ale máš innovatek za x tisíc a řešíš zalmana, tak si si kdysi stěžoval že nemáš porádnej chladič na čipset, jde o to že dáváš porád hliník základnu, zalman je boží, ale myslím si že je fakt zbytečnej, mě prostě připadá skoro lepší klasika od asusu + větráček 50x50 + pasta
co se týká IC7, tak na tej jsem mel malinkatej chladič s větráček, tak že zalman aby asi bodnul, jenže jsem nevěděl jak ho přichitit...
ty nožky mám až ted asi 14dní, tak to zkusíme u kámaše, ten je maximalista do tichého kompu, tak toto řešení uvítá, že to bude mít bez větroně....
- právě mě to začlo štvát furt něco vymejšlet, sem tam měl taky toto, ale prostě to uchycení to je utrpení a vypadá to hnusně, ale chadíto špica, ten pasív by oproti asusu uplně rozžhavenej
http://sweb.cz/p.kuncl/%C4%8Dipset/%C4%8Dipset02.jpg
http://sweb.cz/p.kuncl/%C4%8Dipset/%C4%8Dipset03.jpg
- noa ve fínále jsem tam dal vodu taky, sice namaštěnou, ale co jsem měl dělat, nic jiného jsem nesehnal, a to uchycení je geniální a mám svatej pokoj a vo vo tom to právě je.........
to je na mě? jakej innovatek? asi jsem to nepochopil. jinak s tebou nesouhlasim ze je lepsi asus + 50x50fan viz :arrow:Citace:
tak si vyber ne. Zalman je stejne poslanej, takze asi tak.Citace:
2commander: Ten innovatek byl na me...
aha :oops: ja si to spojil s tou nadrzi z bazaru, tak proto me to zmatlo :-)Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
toz sorry
sorry, blbě sem to formuloval, samo že Innovatek má Westler.... :wink:
já snad už konečně zase někde schrastím kvalitní foták a vyfotím vodu, zase sem se v tom štoural a skřín sem trochu prořezal.....chudák :D :D :D
No, tak jsem zkousel vyssi FSB a zatim trochu zlepseni. Puvodne bylo Primestable 250/1.575 nebo 251/1.5875 a ted je 254/1.5875... Nic moc, ale budu to testovat dal :-)
EDIT: Tak jsem to musel poopravit na 254/1.600, protoze ta sfine hodila po 2hodinach chybu..