Dvouvrstvé vypalování DVD
Muze mi nekdo prosim rict vic o dvouvrstvem vypalovani?
- Co jsem slysel,tak u nas se jeste asi media na to neprodavaji,ze?
- Bude mozne takto vypalene DVD precist v normalni DVD mechanice?
- Jak poznam,ze ma vypalovacka tuto moznost(technologii)?
Jsem trochu zmateny, protoze napriklad zde : http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...=LTO-CDDL70310
je tam napsane,ze podporuje dvouvrstve media... Takze jen cte nebo i zapisuje?Asi jen cte,ze?
Diky moc za odpovedi :-) :-) :-)
Re: Dvouvrstvé vypalování DVD
Citace:
Původně odeslal s.kral
Muze mi nekdo prosim rict vic o dvouvrstvem vypalovani?
- Co jsem slysel,tak u nas se jeste asi media na to neprodavaji,ze?
- Bude mozne takto vypalene DVD precist v normalni DVD mechanice?
- Jak poznam,ze ma vypalovacka tuto moznost(technologii)?
Jsem trochu zmateny, protoze napriklad zde :
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...=LTO-CDDL70310
je tam napsane,ze podporuje dvouvrstve media... Takze jen cte nebo i zapisuje?Asi jen cte,ze?
Diky moc za odpovedi :-) :-) :-)
Media se zatim neprodavaji a zezacatku budou pekelne draha (pres 200,- Kc i vic). V soucasny dobe stoji treba udajne celkem nesehnatelny Verbatim DVD+R DL (neplest s DataLife) asi 350 Kc.
DL dvouvrstvy media cte prakticky kazda DVD mechanika i stolni prehravace, je to uz celkem stara norma.
Mechanika s DL vypalovanim stoji prakticky 2x tolik co pribuzna mechanika bez DL vypalovani... nejlepsi je si neco nastudovat o tom co si budes porizovat...
Ta popsana mechanika neumi vypalovat DVD+R DL nebo DVD+R9 media. Umi to treba LiteOn 832
cti treba www.cdr.cz
Citace:
Původně odeslal Sasa
DL dvouvrstvy media cte prakticky kazda DVD mechanika i stolni prehravace, je to uz celkem stara norma.
cti treba
www.cdr.cz
a to si vzal prosim ta kde? co totiz citam vsade skusenosti s napalovanim dvojrvstvovych DVD, tak ich praveze cita maloktora mechanika ci DVD player... hypoteticky ked zvladnu citat lisovane DL mali by zvladnut aj palene, hypoteticky... lisovane a palene je vsak dost rozdiel (teda ked to zrovna nie je myslim lite-on kde si vies napalit ze sa bude tvarit ako lisovane)...
EDIT: inak prvy post v tomto threade je obecne pekna ukazka totalneho nezaujmu si cokolvek na inete najst, kedze vsetko naco sa pyta je zistene behom minut a preto by mal byt tym mojim FAQ doplneny ten stary a nech si to uz upravi kto chce, teraz tam dokopy nic nie je...
EDIT2 pre Voidvoid: Je mi jasne, ze si posthunter, ja som odpovedal k veci a len doplnil, ze ten 1. post je ukazkou totalnej lenivosti, kedze vsetky spomenute informacie o DL napalovani najde kdekolvek na inete behom minut, do buducna, mozes si prosim odpustit posty totalne mimo tema a radsej sa vyjadrovat k veci, len to tu zasieras osobnymi utokmi proti mne...
Citace:
Původně odeslal Markoff
EDIT: inak prvy post v tomto threade je obecne pekna ukazka totalneho nezaujmu si cokolvek na inete najst, kedze vsetko naco sa pyta je zistene behom minut a preco by mal byt tym mojim FAQ doplneny ten stary a nech si to uz upravi kto chce, teraz tam dokopy nic nie je...
Proč tady pořád někoho napadáš? Jestli nechceš odpovídat, nech bejt, jenom se neustále navážíš do druhejch a seš pořád nervózní. Každej není tak chytrej jako ty a třeba ani neumí moc s počítačem nebo s netem. Na tomto threadu nevidím nic špatného, navíc je to aktuální téma.
//EDIT: Posthunter :idea: ,samozřejmě, že jsem posthunter, ale akorát tak poslední 3 posty! A o těch útocích raději mlč, hraješ si na moderátora, kterým nejseš a neustále někoho buzeruješ, vyskakovat si na nováčka to by ti šlo celkem dobře.
Citace:
Původně odeslal Markoff
a to si vzal prosim ta kde? co totiz citam vsade skusenosti s napalovanim dvojrvstvovych DVD, tak ich praveze cita maloktora mechanika ci DVD player... hypoteticky ked zvladnu citat lisovane DL mali by zvladnut aj palene, hypoteticky... lisovane a palene je vsak dost rozdiel (teda ked to zrovna nie je myslim lite-on kde si vies napalit ze sa bude tvarit ako lisovane)...
Rec byla o originalnich dvouvrstvych DVD, u vypalovanejch nemuze mit v soucasny chvili serizozni zkusenosti prakticky nikdo.
Citace:
Původně odeslal Sasa
Citace:
Původně odeslal Markoff
Rec byla o originalnich dvouvrstvych DVD, u vypalovanejch nemuze mit v soucasny chvili serizozni zkusenosti prakticky nikdo.
na to sa snad nepytal, dvojvrstvove lisovane samozrejme cita kazda mechanika, dvojvrstvove napalovane naopak maloktora...
Citace:
Původně odeslal Markoff
Citace:
Původně odeslal Sasa
Citace:
Původně odeslal Markoff
na to sa snad nepytal, dvojvrstvove lisovane samozrejme cita kazda mechanika, dvojvrstvove napalovane naopak maloktora...
Jestli snad mas nejake odkazy na vysledky testu cteni vypalenych Dual layer medii tak sem s nimi...
Citace:
Původně odeslal Sasa
Citace:
Původně odeslal Markoff
Citace:
Původně odeslal Sasa
Citace:
Původně odeslal Markoff
Jestli snad mas nejake odkazy na vysledky testu cteni vypalenych Dual layer medii tak sem s nimi...
http://markoff.biz/pivot/entry.php?id=224
staci sledovat testy mechanik ktore zvladaju DL zapis ci testy firmware umoznujucich DL zapis alebo priamo testy na http://forum.rpc1.org/
EDIT: pre menej chapajucich (ci neznalych anglictiny) priamy odkaz na test NEC 2510 (ziadne poondene prerobenie 2500 na 2510):
http://www.trustedreviews.com/print....rt=459&head=12
kde sa dalo z 5 napalenych DL medii precitat az 1, ale v inych testoch zase problemy nie su resp. blbne menej medii, kazdopadne DL bude mat problemy s kompatibilitou, podstatne vacsie ako boli s +-
Na ty tvoji stranky zadny seriozni test DL mechaniky nevidim, je tam jen prevzaty text o neuspesnosti predelani NEC 2500 na 2510 coz mi prijde ponekud irelevantni. :(
Ten druhy odkaz je docela zajimave forum. Snad se tam neco objevi.
zda se ze relevantni info je v recenzi NEC 2510 cdr
Uryvek z http://www.cdr.cz/a/10844/11 :
"Jak už jsem psal v textu, Abacus nám operativně zajistil další testovací DVD+R DL a první krabice přišla i z Verbatim Europe, bylo tedy možné recenzi zdárně dokončit. Navíc jsem vypálil i DVD-video, které pak vyzkoušel na stolním přehrávači Pioneer DV-656A a DVD rekordérech Sony DRU-530A a tomto ND-2510. Nahrán byl film Čistá duše (největší, které jsem měl, o celkové délce 8 493 668 352). Možná vás bude zajímat, kolik se toho na DVD+R DL vlastně vejde. Na médiu samotném je napsané 8,5GB. Přečtením nominální velikosti z DVD je to přesně 8 547 991 552 bytů. Větší není ani Pán prstenů, či StarWars. Vidíte, že DVD je nahrané skoro celé. Aha, to hlavní jsem neřekl! Vždy DVD-video fungovalo jak má, tedy jako by bylo lisované. A takto vypadá nahrávání v Neru:"
Citace:
Původně odeslal Markoff
EDIT: pre menej chapajucich (ci neznalych anglictiny) priamy odkaz na test NEC 2510 (ziadne poondene prerobenie 2500 na 2510):
http://www.trustedreviews.com/print....rt=459&head=12
kde sa dalo z 5 napalenych DL medii precitat az 1, ale v inych testoch zase problemy nie su resp. blbne menej medii, kazdopadne DL bude mat problemy s kompatibilitou, podstatne vacsie ako boli s +-
Nemam potrebu nikomu naznacovat ze ma problemy s anglictinou, nicmene nic "o peti DL mediich ze kterych funguje jen jedno" v tom textu nestoji.
Je tam ze jedno vypalene medium DL na 2510 neslo precist ve 4 jinych DVD mechanikach (Samsung SD-616Q DVD-ROM, an Iomega DVD writer, a Sony DRU18A DVD writer and a Sony DDU-1612 DVD-ROM ).
Ovsem na dalsi Sony DDU-1612 DVD-ROM uz precist slo, a po upgrade firmware slo precist i na prvni Sony DDU-1612 DVD-ROM...