Chtel jsem si koupit 7000cu, ale nemam desku s dirama, takze by me zajimalo kterej z techhle dvou je lepsi ... na netu nikde prime srovnani neni
Printable View
Chtel jsem si koupit 7000cu, ale nemam desku s dirama, takze by me zajimalo kterej z techhle dvou je lepsi ... na netu nikde prime srovnani neni
nekde jsem je ve vetsich prehledech ve srovnani videl, a oba byly na vrchu tabulky ve vykonu, myslim ze uplne na spici byl ten SLK, ale s nejakym stredneotackovym (takze asi hlucnejsim) 80mm fanem a hned za nim ten 7000cuCitace:
Původně odeslal jaluvkap
v pomeru vykon/hluk asi porad vitezi ten zalman, a asi bude i levnejsi nez combo SLK + tichy fan
Thermalrighty maji obecne vynikajici vykony diky skvelym pasivum, ale jen za predpokladu, ze k nim vedes studenej vzduch - tzn. pro optimalni vykon je potreba mit bud SKVELE vetranou skrin nebo windtunnel.
A pravdou je, ze kombo Thermalright + kvalitni fan je vetsinou mnohem drazsi nez Zalman (a to uz je co rict :-) )...
no ... na http://www.caseking.de maji to slk za 30€ i s YSTech fanem/37€ s 92 papstem, pricemz ten zalman 6000cu vyjde na 1100, takze cenove asi podobne. Nevite fakt nekdo o nejakem testu ???
Edit: a ja mam navic bezsroubkovou skrin, takze nevim jestli mi tam fan od 6000cu bude drzet
Ty dva chladiče jsou úplně jinde - ber Thermalright a nic neřeš ...
Pro představu - já jsem se na Bartonu@2350 MHz nedostal se SLK800A + 8 cm Spire-shit fan v desktopu! ani na 50 C - a to v loňském extrémním létě ...
ok ... tak asi vemu to SLK ... ale ktery, chci ticho i vykon
s PAPSTem - 1600ot./23db/61m3h
s YSTECHem - 2500ot/33db/83m3h
Ten ystech si myslim pujde zkrotit regulatorem priblizne na uroven toho papsta(vykonove i hlukove)
Nebo se žádným, že :lol: a prostě si koupíš takový, který Ti přesně vyhovuje :wink: A vezmi si k tomu pořádnou pastu.
ja bych dneska asi 7000ovku nebral.. ma ji kazdej :wink:
takze vol SLK + pomalobeznej 120mm na redukci + windtunnel.. a melo by to chladit hoodne dobre
problem je v tom, ze na to slk tu redukci nijak normalne nechytim ...Citace:
Původně odeslal Prokop
trochu bastlingu neuskodi.. myslim ze by to nebyl problemCitace:
Původně odeslal jaluvkap
Pro mě to problém byl a nakonec jsem to taky neudělal - ale stačilo by udělat odpovídající (větší) ekvivalent těch drátěných spon.
Mam objednany pasiv SLK-900 od Thermalright. Potrebuju vedet, jestli na to bude stacit vetrak od AC (regulovatelny 0-3000ot/min cca 35cfm max, windtunel) nebo jestli mam uvazovat o nasazeni regulovatelneho ventilatoru Enermax 92x92 (25-50 cfm, windtunel)
ja bych uvazoval o te 92 ... pri stejnem vykonu bude tissi ... jinak 35cfm by mohlo stacit, ale to zjistim, az mi ho NUGGET** doveze :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Radši 92ojku, 35 cfm by mělo stačit v pohodě - já jsem provozoval SLK800 s cca 30 cfm fanem a v pohodě.
Jeste kdyz jsem mel SK7, bezel na 45 stupnich pri zatezi.
Urcite 92 fan
Trochu jsem prolezl stranky ruzne stranky a tohle mi prislo nejobsahlejsi.
http://www.overclockers.com/articles373/socketA.asp
Sice neni zcela jasny, jak se bude ten pasiv SLK-900 chovat s nizsim prutokem vzduchu, ale kazdopadne s vysokym prutokem ma nejnizzsi namerenou hodnotu °C/W. Windtunel samozrejme pomuze, podstatny je privadet k pasivu chladny vzduch. Asi jsem timhle prispevkem objevil ameriku, no el co uz. ;D
Už jsem to jednou psal :roll: (když prolistuješ starší thready, tak tam najdeš i kompletní teploty, atd. na SLKáčku s shit fanem)
http://store.yahoo.com/svcompucycle/thslsoco.html nechcete mi ho někdo za tu cenu sehnat 8-)