v jakym programu a na jakou kvalitu komprimujete fotky na netik?
mam fotky v jpg 1014x760 (asi 120kB) a po zmenseni na 640x480 a ulozeni ve photoshopu (jpg,65%) to ma stejne nebo i vic ???
Printable View
v jakym programu a na jakou kvalitu komprimujete fotky na netik?
mam fotky v jpg 1014x760 (asi 120kB) a po zmenseni na 640x480 a ulozeni ve photoshopu (jpg,65%) to ma stejne nebo i vic ???
co se týče photoshopu tak musíš dát (teda nemusíš ale jak vidim tak musíš) save for web. jinak je to úplně jedno v čem to děláš, na hromadný fotky používám i ACDESee.Citace:
Původně odeslal lucky
tim save for web si moc nepomuzu,porad to ma vic kB nez original ???
no ono si pomůžeš ale asi nevíš jak. je tam toho docela dost, tak hoď třeba printscreen ať se můžem podívat co je blbě..Citace:
Původně odeslal lucky
nebo radši jenom link na něj, asi bude mít hodně ;D
pri zmene velkosti musis mat obe spodne volby zaskrtnute, takto menis len rozlisenie ale nie velkost
otevru si obrazek 1014x760 (112kB) --> zmenim velikost na 640x480 --> dam ulozit pro web v jpg pri kvalite 60 -->novej obrazek ma 106kB coz se mi zda dost, takze sem myslel jestli to nebylo predtim zkomprimovano nejak lepe
2Commander: obrazkovou prezentaci postupu delat nebudu :-)
Ja pouzivam Irfanview a vysledny soubory jsou vzdy mensi. Dam mensi rozliseni a treba 80% kvalitu a je to mensi... napr mam fotku 1600x1200 primo z fotaku, zabira kolem 420 kB.. kdyz ji zmensim na 640x480 a ulozim, tak zabira nejakych 49 kB
:arrow: zkousel sem ten Irfanview a funguje to. 57kB :-)
Alebo aj XnView dokáže kopec takýchto konverzií...
A dá sa tam nastaviť aj hromadný update...
Akoratze vysledky toho Irfanu jsou mnohem horsi co se tyce kvality obrazu. Zkus ve photoshopi nastavit vetsi kompresy, treba na 6 nebo tak, mas tam dole vzdy napsano vyslednou velikost, tak to zkomprimuj na tu, na jakou potrebujes a uvidis ze vysledek bude lepsi nez z Irfanu.
v IrfanView si nastavis kvalitu aku chcesCitace:
Původně odeslal Huncut
a rovnako pri zmene rozlisenia (resize-resample) treba pouzivat zasadne Lanczos slowest filter, ktory ma najlepsiu kvalitu a na dnesnych PC beztak nie je ziadny rozdiel medzi najrychlejsim a najpomalsim filtrom
EDIT: Btw. autor IrfanView mi este davnejsie slubil, ze prida do sejvovacieho okna predpokladanu velkost suboru, ale nejak sa k tomu nema, vsak mu napiste aj vy...
Tento postup je použitelný pro ukládáni do GIFu, což je pro fotky nepoužitelné, pro formát JPEG tento postup moc vhodný není, Uložit jako... nabízí daleko víc možností...Citace:
Původně odeslal Commander
Citace:
Původně odeslal Markoff
No ale kdyz jsem porovnaval steny stupen komprese Irfanu a Photoshopu, tak mi prave vysel Photosop lip a to docela vyrazne. To jsem mel na mysli. Jinak je Irfan supr program, ja ho taky pouzivam. Za ty penize :)
Dovolím si nesouhlasit, a to z těchto důvodů:Citace:
Původně odeslal kamil
1. Můžeš volit formát pro ukládání - GIF, JPEG, PNG8, PNG24
2. Při ukládání do JPEG můžeš navolit několik možností a zároveň si prohlédnout jejich vliv (i s pomocí lupy)
ja to taky tak nedelam, ale Alf ma pravdu. radil jsem mu, luckymu, protoze jak bylo patrny tak to neumel v ulozit jako..Citace:
Původně odeslal kamil
to Alf
Ty se při prohlížení webu díváš na monitor lupou???
V uložit jako... je náhled rovněž dostupný.
PNG má dozajista mnohé výhody, bohužel někdy chybí podpora.
Ti inteligentní poznali, že "lupa" je nástroj ve Photoshopu. BTW v "uložit jako..." nemáš možnost úpravy při ukládání za současného zobrazení velikosti souboru (aspoň ne ve Photoshopu 7.0).Citace:
Původně odeslal kamil
Je mi naprosto jasné o jakou lupu jde. Není mi však jasné, proč v průběhu optimalizace měnit zvětšení a hledat tam něco, co na monitoru při prohlížení stránek není vidět. Optimalizaci je potřeba provádět při takovém zobrazení, jaké bude na monitoru při prohlížení, tedy zvětšení 1. Pokud tedy nepoužíváš na prohlížení tu lupu, samozřejmě optickou.
V dialogu Uložit jako... ta předpokládaná velikost pochopitelně je, včetně doby načítání pro definovaný typ připojení, doporučuji pečlivě prohlédnout nejspodnější část dialogového okna Volby JPEG, které se zobrazuje při ukládání. Vem si na to přeba tu lupu...
Podle me rozliseni fotky 640x480 se da pouzit na webovou galerii. Docela by jsi neveril jak jsou lide vsimavi :-))Citace:
Původně odeslal kamil
Špatně jsem se vyjádřil. V "Uložit pro WEB" můžeš současně upravovat několik parametrů ukládaného obrázku a zároveň si prohlédnout výsledek této činnosti na monitoru. Můžeš to samé udělat v "Uložit jako"?Citace:
Původně odeslal kamil
??Citace:
Původně odeslal GS
Nebudu opakovat furt dokola, co jsem již napsal. Asi patřím mezi ty méně inteligentní, psaní, přemýšlení a jiné duševní práce mne nesmírně unavují...Citace:
Původně odeslal Alf
PS: bez náhledu si např. práci s kanály, křivkami a jinými nesmysly ve Photoshopu nedokážu vůbec představit.