rad bych si doma na dvou pocitacich zprovoznil sdilene pripojeni na internet , na pocitaci (hlavni comp) mam nainstalovano win XP Home a na druhem bude 98 se ...jak to mam provest popripade mam na druhej comp hodit jinej OS akdyz tak jakej ?
Printable View
rad bych si doma na dvou pocitacich zprovoznil sdilene pripojeni na internet , na pocitaci (hlavni comp) mam nainstalovano win XP Home a na druhem bude 98 se ...jak to mam provest popripade mam na druhej comp hodit jinej OS akdyz tak jakej ?
Dalo by se to resit treba pres Linux, je zdarma a da se nastavit jako proxy server, popripade i router do Internetu, ale neni to jen klikani jako Windows.... :wink:
jinak jde to i na Win2K, ale to sem osobne nezkousel... i kdyz dalo by se to zjistit.
Ja pouzivam Kerio Winroute (pripojeni pres NAT) . Slape to v pohode a ma to opravdu vynikajici napovedu. Rozchodis to za par minut. :-)
Ja osobne používám winproxy ,tiež za pár minut to más nastavené a je to
zadra na dva počítače www.winproxy.cz
tak to by se dalo pouzit i LanSuite od S602, ale zalezi na tom, co potrebujes na netu vse delat...jestli jen stranky, tak je to OK, ale myslim, ze LanSuite neumi routovat pingy, FTPka a jiny veci....
chci proste pouzivat internet ke vsem ucelum i z druheho pocitace,
muze tu nejaka dobra duse jeste nepasat zda se mam vyvarovat nejakych zakysu a popripade nema s timto propojenim compu nekdo nejakou osobni zkusenost. Krom normalniho pouzivani netu hraju i UO a chteli bychom hrat oba najednou proto to sdilene pripojeni.
Jeste sem se pta ohledne tech systemu....1 comp win XP home
2 comp win 98
mam na ten druhej comp hodit neco jineho ? (jinej OS)
P.S.: pokud by se me toto pripojeni povedlo, je pak nejakej problem s pouzivanim icq atd...(mam na mysli zada se nemusi neco jinak nastavi atd)
vim ze to je trochu obsirnejsi ale predem dekuji za odpoved a pomoc
jo jeste neco nejde toto sdileni interentu zapnout pouze timza zaskrtnu sdileni netu ve win xp (je to ve vlastnostech TCP/IP ) zkusil sem to ale neslo me to vzdy me nahlasil chybu pri komunikace....nebo tak neco :(
Tak to zcela neudelas, protoze treba nektery hry, ktery pouzivaj special port nepudou na obou kompech najednou, ale jinak doporucuju uz zminenej WinRoute..Citace:
Původně odeslal xsancho