Jeste ve starym diskuznim foru nekdo psal o vodnikovi bez pumpy, zkousel jste to nekdo? Mate stim nejake zkusenosti? Jaky typ vodniho bloku by jste doporucili?
Pripadne jak moc huci vase cerpadlo?
Printable View
Jeste ve starym diskuznim foru nekdo psal o vodnikovi bez pumpy, zkousel jste to nekdo? Mate stim nejake zkusenosti? Jaky typ vodniho bloku by jste doporucili?
Pripadne jak moc huci vase cerpadlo?
vodnik bez cerpadla? a vodu tam chces hnak jak? ;D
napada me jedno extremni vodni chlazeni bez pumpy 8)
vodovod->blok-> odpad(nebo s tim muzes zalejvat zahradu) ;D ;D
je to dost extrem ale ucinej! kdyz budes hnat blokem vodu z vodovodu o teplote asi 7-10stupnu ??? a to dost solidni rychlosti... a navic vodarny te budou milovat! ;)
z Bloku asi jen Aquacool, bo slusna cena/kvalita
Ja mam ponorny cerpadlo 300l/h 60cm 8W, ktery sem vybrakoval z domaci fontanky ;D hluk je nulovej pokud u cerpadla nejsem na 10cm...
jde to je to podobný ako u topení na samotíž.
A funguje to velice dobře...
jak velky efekt ma rychlejsi cerpadlo? myslim treba rozdil mezi Eheim 1046 a 1048, prvni ma 300l/h a druhy 600l/h
Myslite ze by se dal provozovat treba jen blok aquacool a waterblock na P4 cca 2,5-3 GHz jen samotiz, P4 bohuzel znamena nutnost teploty asi tak do 60 stupnu aby byla jistota ze nezpomaluje.
Tak mne napadlo mozna by to slo spinat cerpadlo treba pri 60 stupnich a pri 45 vypinat. Pri nenarocnem provozu by to mohlo chvili vydrzet bez cerpadla, cili zcela zticha.
Ten okruh je realizovatelný bez problémů na samotíž.
Základem je, že zdroj tepla musí být níž než je rediátor.
Čim níž tim líp.
Pak je důležitý taky průměr trubek. Aby nebyl moc velikej odpor.
ryclejs honi vodu a ta se pres radiator rychleji ochlazuje takze teplota bude o neco malo nizsi.(par stupnu)Citace:
Původně odeslal Rob
a ten 600l/hod ma snad vestsi vytlak a to je tako velky plus