Chcem sa pytat ci sa da urobit nejaka ochrana proti kopirovaniu cd. Ak ano, ako a akym program.
Printable View
Chcem sa pytat ci sa da urobit nejaka ochrana proti kopirovaniu cd. Ak ano, ako a akym program.
a co to jako ma robit?? upresni to
ak totiz CDROM CD precita tag sa da samozreme aj precitany obsah ulozit , okopirovat , grabbnut .
popytaj sa hudobnych vydavatelstiev ako dopadol CactusDataShield ;D
Potrebujem to aby sa pdf dokumenty nedali len tak skopcit na na hhd, neviete o neicom takom?
Pokud jde ciste o PDF tak pokud pujdou precist tak pujdou asi i zkopirovat, ze? :)Citace:
Původně odeslal Shephard
Maximalne bys musel udelat nejakou "ochranu", ze by ty dokumenty byly v nejakem tvojem vlastnim formatu a prohlizel je jen browser z CD, ktery by podporoval nejakou implementovanou ochranu na CD.
Nebo misto vlastniho formatu mit ty pdf nejak kryptovane a odkryploval by je zpet opet jen ten browser z CD.
Ale zrejme sam vidis ze to asi nebude to prave orechove a bude to spis Sisifovska prace :)
Muzu mit dotaz proc to vubec presne chces? Myslim jako konkretni duvod?
No jasne, babral som sa z jednou vecou dlho. chce to poskytnut par ludom, to pdf, ale necchjem aby to dalej rozsirovali, proste jednoduchy dovod, dal som si stym dost prace.
mozno to bude offtopic... ale nerozumiem ludom ktori sa s niecim babru (takze potom je to nieco kvalitne) a potom si to chcu nechat iba pre seba...
no ale bud to vyriesis vlastnym prehliadacom ako to spominal jedik...
alebo tak ze si to pridu pozriet k tebe :o) .. inak aj keby si to mohli pozerat z CD tak cez printscreeny to vyriesia hociako ... bud sa na to vykasli alebo to hod niekde na server kde si to vsetci stiahnu
Ono to pochopis ked nieco take spravis, ja si to nechem nechat pre seba, ja len nechcem aby to dalej niekto rozsiroval. Printscreen no neviem ci by sa niekomu chcelo printscreenovat napr. sto stran, aj ked ludia su rozny :-)Citace:
Původně odeslal aragorn
Takze drzme sa temy.
tak v tom pripade mam naprosto unikatni reseni > vytiskni to na papir a mas to celkem z krku :wink:
jinak pdfko ani cd nijak bezpecne neuchanis. zbytecne si budes pridelavat problemy. dej si tam autorske prava a zamkni to a myslim, ze je to vyreseno.
mISHA ano to vsetko ma napadlo, ja viem ze ochrana cd nebude nikdy 100 percentna, len chcem vediet ako ze ako mozem zabranit tomu aby si to jednoducho niekto z cd skopiroval pravim tlacidlom, kopirovat a vlozit, tot vse. Zatial nikto nic.
ked nieco mas digitalne tak to vzdy bude sa dat okopirovat... jednoducho taky je svet :?
no ked na tom pdfku bude naozaj dobre urobene zabezpecenie tak ziadne kopirovanie mozne nebude.. lebo proste tam nic neoznacis ani tak... iba cez ten printscreen... treba si dat ale pozor na to nastavenie hesla.. aspon 10 znakov varatane cisiel a specialnych symbolov + (zabezbecetie proti decrypt ... len to neviem ako sa nastavi .. lebo potom pdf password recovery za stotinu sekundy nejako preluskne aj 100 znakove heslo)
no ale aj to! printscreen vzdy bude! musia potom spravit nejaku ochranu proti printscreen....
no jak uz bylo receno vyse. kdykoliv to bude mit elektronickou podobu, vzdy to okopirujes.Citace:
Původně odeslal Shephard
a jednoduche kopirovani? jsou ochrany, ale spis pro zlost lidi, kteri si dotycnou vec koupi ( nefunguje na vsech CDrom atd... ) takze
bud
a) to hod na papir
nebo
b) si to nech a umri s myslenkou, ze mas neco co ostatni ne
nic vic k tomu nelze rici...
Ale no tááák, ja nechcem brutal ochranu, mne staci len aby sa to nedalo kopirovat klasicky, ako bezny uzivatel aby si to nevedel skopirovat na disk :wink: Ja nepotrebujem ochranu ako maju hry a hudobne cd o to mne nejde vobec, print screenom sa to da skopirovat ale to ma netrapy, mne IDE LEN O TOM ABY TO BEZNI LAMA UZIVATEL NEVEDEL SKOPIROVAT KLASICKY MYSKOU, DARG AND DROP, ALEBO KOPIROVAT A PRRILEPIT :idea: Dufam ze sme sa pochopili uz. :-)
jj pochopili sme, ale podla mna (nas) take nieco zase neexistuje ;DCitace:
Původně odeslal Shephard
No na Plextorech premium bylo nejaky sifovani se kterym by si obyc user neporadil. Ale jinak nemas sanci. Bylo par programu ktere umeli sifrovat soubory ale nepouzivam je takze ti neporadim jmena. Ale pritel google by neco vedet moh zkus se ho zeptat.
muzes mi rici, na co chces sifrovat pomoci mechaniky ( navic kdyz to jina nezvladne ) anebo programem, kdyz stejne nakonec ty data musi rozbalit a rozsifrovat?
lidi uz to konecnce pochopte :roll:
OMGGGGGGGGGGGGGg
je uplne jedno v akej forma sa data k uzivatelovi dostanu . ak ich otvori tak ich okopci ak bude chciet
tagze klasicke PDF : okopiruje
vytlaceny text : oskenuje a prebehne nejakym OCR-kom
grabnuty text z obrazovky: urobi obrazok a prebehne OCR-kom
ak sa mu to raz nejako zobrazi tak si tak ci tak s tvojou ochranou v RITI
us to konecne pochop PLS - kto bude chciet to okopiruje a sposob si najde
Aj ta najvacsia lama to odfoti fotakom z obrazovky alebo opise rukou na papier ;D
:mweheh: ROFL :mweheh:Citace:
Původně odeslal Rainbow
/ot/ tag toto ma nenapadlo :) huuu asi nie som LAMA :?: //ot/
a to tu boli navrhy na kryptovanie ;D
neco jsem kdysi na netu zahledl ( www.poupe.net ) ???
urcite to byl free SW, ktery vytvarel CD, ktere "nesly" kopirovat (CloneCD samozrejme zadny problem s kopirovanim nemel ;D )
nevim, jak to bylo souborove.... zkus pohledat pres google
P.S.: HW klic to vyresi... :idea: , ale to pro tebe asi nema takovou hodnotu