Mam LiteOn 36x a jak do něj dam cd tak ho nemuže rostočit,někdy ho načte, mněl jsem ho rozdělanej a trochu jsem do cd strčil a hned ho načet, nevi čim to je stalo jse to ze dne na den. dá jse stím něco dělat???
Printable View
Mam LiteOn 36x a jak do něj dam cd tak ho nemuže rostočit,někdy ho načte, mněl jsem ho rozdělanej a trochu jsem do cd strčil a hned ho načet, nevi čim to je stalo jse to ze dne na den. dá jse stím něco dělat???
Moze byt blby motor. Alebo to moze byt tym ze sa to pri rozbehu presmykuje - ak nie je uchytenie CD gumove. Videl som to na Panasonic 2x - nieco som tam nalepil a odvtedy ta CD-ROMka stale funguje (ma asi 8 rokov :) )
taky můžou být na vině koncové tranzitory od elektroniky na řízení otáček motorku.
Dá jse nejak přesneji zjistit čím to je? případně opravit?
je to asi motorem, trochu zatočí nebo stim hejbne ale když cd rukou rostočim tak se cd rostočí a načte
To mozu byt aj tie tranzistory.
a da se to opravit?
Mozno.
Pokud sou to ty tranzistory, tak jo, ale ten motorek ti nikdo nebude převíjet.Citace:
Původně odeslal Vojjta
Chce to ještě jednu mechaniku a prohodit elektroniku, abys zjistil, kde je zrada.
Jestli je v zaruce, tak ji reklamuj, ale predpokladam ze 36x uz asi bude pekne stara ;D
mam ji už asi 4 roky a zaruka to asi už né. ale mam doma ještě 3 CD-romy ktery jsou již ve věčných lovištích. skusim vyměnit mechyniku s jedním znich a nestacílo by vymněnit motůrek?
treba e ten motorek jen pridrenej kdyz se s pomoci roztoci. nez ji zahodis zkus ji promazat :)
tim to asi nebude jelikož když jsem jí mněl rozdělanou tak se sama i rostočila ale na několikátej pokus nebo 10 pokusů ok al najednou nic :-(
ale pak jsem ji dal spátky do plechu tak ani ťuk
To vypadá, že je mrtvej jen jeden tranzistor nebo přerušená jedna cívka - má to mrtvou polohu, ze které se to už neroztočí.Citace:
Původně odeslal Vojjta
Ten plech taky ubírá šance na roztočení - tlumí magnetické pole (což plně funkční mechanice nevadí).
S tou výměnou elektroniky jsem myslel vyměnit z identického modelu CD-ROMky!
Zvaž, jestli při dnešních cenách nestojí za to, si koupit novou.
moc se mi nechce kupovat novej lite-on za 900,- nemam moc peněz a šetřim na hdd, nedá se zjistit jakej to je tranzistor? vadila by jina čočka?
Nemuselo by to bejt tak hrozný. Jestli to cd nejdřív trošku roztočí a pak to v to hrkne, tak je to na 90% spínač, kterej je umístěnej v drážce jak jezdí čočka (myslim celej mechanismus) a zjišťuje jestli čočka dojela až k nejvnitřnějšímu okraji cd, pak ho (ten spínač) stačí vyndat a vyčistit. Jestli to vůbec neroztočí tak to tak hrozný bude a je v čoudu tranzistor.
asi ji udělam ještě jednu operaci ;D a pak jí udělám velkej pohřeb :-(