... nainstaloval jsem Fedoru Core 2, ale nemůžu rozchodit síťovku. Už nevím co tam mám nastavit. Ping na sebe funguje, ale žádné jiné ip už nee ..
Printable View
... nainstaloval jsem Fedoru Core 2, ale nemůžu rozchodit síťovku. Už nevím co tam mám nastavit. Ping na sebe funguje, ale žádné jiné ip už nee ..
Aka je tam sietovka? :roll:
A neni to jenom blbe nastavene? Mrkni na routovani (route -n), firewall a tak... (kdo vi co tam v te nove distribuci je defaultne zaple)...
... je tam Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet ... myslím, že je nainstalovaná dobře ... dá se konfigurovat, je nainstalovaná a sama na sebe pingá ... jinak firewall je úúúplně disabled .. ???
... jinak včera jsem to zkoušel v práci na stanici s KT600 a Bartonem a vše je ok .... je tam 3com Gigabit ... s linuxem teprve začínám, takže kdyby mi sem něgdo napsal, jak to zkusit přes konzoli , tak bych byl rád ... ip ntb je 192.168.255.10, maska 255.255.255.0 a brána 192.168.0.1 ... je tu i firewire, tak mě tak napadlo, jestli se to nesnaží používat jako síťovku ...
Tak to je zle.Citace:
Původně odeslal Speedy
proč je to zle?? Ve win xp to takhle jede norm. Ta brána je linux router a ten je přes wifi připojenej k providerovi ..
Nemozes mat default gateway, ktory nepatri do lokalnej siete (urcenej maskou a IPckou). Ta tvoja urcuje, ze tvoja siet je 192.168.255.x - nema byt nahodou ta maska 255.255.0.0 ?
... no zkusit to můžu, ale říkám ve windech to takhle jede ... a ten linux si nikam nepingne ...
Kdo vi, co ty windowsy delaji ale uz podle toho je videt ze se nechovaji korektne podle specifikaci. Tu IP GW bys nemel moznost jak dosahnout.
Asi tak - to, ze to funguje vo Windowsoch, vobec neznamena, ze je to dobre ;D
... takže mám změnit masku na 255.255.0.0???
... takze ta maska 255.255.0.0 je v pohode a jede to ... diky ... 8-)