4x reklamace a 4x MOBO DEATH
Zdravim,
upgradoval jsem komp a koupil novou desku ASUS A7N8X-E Dlx, procák 2500+ Barton, 2x256 MB A-DATA 450Mhz, novej kejs i sezdrojem 300W.Ze starého mi zbyla CD ROM Sony, CD-RW LiteOn, FDD, HD Seagate Bar. 40GB a MSI geForce 3 Ti200.
Tedko k problému: první deska klekla druhej den od zapojení, po reklamaci za novou vydržela cca 3 týdny a klekla. Pak jsem si ji nechal vyměnit za ABIT NF7-S a když dorazila tak se ani nerozjela. Nasledovala opet reklamace a ta bezela jeden den, nejdriv jen tak na stole, pak sla do kejsu. Nabehla v krame kde jsem ji kupoval tak jsme si rikaly ze to bude fpohode, prinesu to domu prvni start, juknu do BIOSU, zmenim datum ukladam a vyskakuju. A NIC!!! Ctvrta deska v p..... U te posledni uz byl pouzit novej zdroj 400W.
Vzdy to byl problem s BIOSem. Zmena par polozek - SAVE a EXIT a MOBO DEATH
Netusite negdo co by to mohlo delat? Podpeti v siti? Kejs? Jsem z toho totalne rozhozenej. V zivote sem to nevidel ani nikdo z meho okoli (
Re: 4x reklamace a 4x MOBO DEATH
Citace:
Původně odeslal Kojot
Zdravim,
upgradoval jsem komp a koupil novou desku ASUS A7N8X-E Dlx, procák 2500+ Barton, 2x256 MB A-DATA 450Mhz, novej kejs i sezdrojem 300W.Ze starého mi zbyla CD ROM Sony, CD-RW LiteOn, FDD, HD Seagate Bar. 40GB a MSI geForce 3 Ti200.
Tedko k problému: první deska klekla druhej den od zapojení, po reklamaci za novou vydržela cca 3 týdny a klekla. Pak jsem si ji nechal vyměnit za ABIT NF7-S a když dorazila tak se ani nerozjela. Nasledovala opet reklamace a ta bezela jeden den, nejdriv jen tak na stole, pak sla do kejsu. Nabehla v krame kde jsem ji kupoval tak jsme si rikaly ze to bude fpohode, prinesu to domu prvni start, juknu do BIOSU, zmenim datum ukladam a vyskakuju. A NIC!!! Ctvrta deska v p..... U te posledni uz byl pouzit novej zdroj 400W.
Netusite negdo co by to mohlo delat? Podpeti v siti? Kejs? Jsem z toho totalne rozhozenej. V zivote sem to nevidel ani nikdo z meho okoli (
Predpokladam, ze jsi zkousel resetovat CMOS pomoci jumperu jeste pred tim, nez jsi to reklamoval. Taky pevne doufam, ze jsi celt v manulau, ze po nastaveni parametru v BIOSu se tyto ukladaji hned po naslednem restartu, takze mas nechat ten komp na pokoji. Vetsina novacku na nforce platforme ulozi zmeny, restartuje, ono to pipne, chvili se nic nedeje, ty moulove to resetujou a BIOS je v haji...
BTW pokud ti deska nebehne mimo komp a taky technikovi v krame, tak to asi nebude chyba desky, zkousel jsi bootovat jen s minimem komponent a postupne pridavat dalsi?
EDIT: ad case: je mozny, ze mas spatne podlozky pod sroubky do casu nebo neco ppodobneho a deska se zkratuje - to by odpovidalo i tomu, ze mimo case deska bezi a v kompu uz ne, zkus ji vyndat a pohraj si s ni...
Re: 4x reklamace a 4x MOBO DEATH
Citace:
Původně odeslal Kojot
Zdravim,
Docela mě tento problém překvapuje v dnešní době. nForce2 northbridge měl problémy s tím, že rád klekl bios po uložení hodnot do CMOS.
Ale tenhle bug se vyřešil workaroundem v biosu. Takže by v těch deskách musela být nějaká stará verse biosu o čemž docela pochybuju. Spíš bych to viděl na něco jiného..., ten zdroj se zdál pravděpodobný, ale píšeš, že i se 400W to udělalo. Mohla to být náhoda. JInak raději neměň v biosu více položek najednou pokud nemáš aktuální versi biosu. :roll:
Přeju mnoho štěstí s výběrem desky, snad už to bude OK
Základem je kvalitní zdroj, někdy i 400W noname nadělá velikou paseku.
Raději 300/350W Fortron než 400W xxxx shit