kto ma skusenost s pripojenim chella clasic na 2 compy cez switch?
Printable View
kto ma skusenost s pripojenim chella clasic na 2 compy cez switch?
s tim nemusis mit zkusenost. proste kdyz jste oba na netu tak se rychlost deli a kdyz ste jenom jeden tak jedete plnou....
BTW:neni tato služba jenom pro jednoho compa ??? :wink:
jasne ze je :-) ja len cisto TEORETICKY.....takze slapat do cez ten switch bude nie?.....kamarati vravia ze to ide....tu vsade naokolo sa pise ze je to blokovane MAC adresou sietovky....
musis si zapaltit dalsi mac adresu,nebo mit router,nebo dat stene mac adresy na tech sitovkach ale to nedoporucuju..uz proto ze se pak navazejm neuvidi v siti(ale obe budou moct na net)
edit:
neba nahackovat firmware v modemu a zmetit to tam..to se mi ale nepovedlo(zalezi taky jaky mas modem)
jasne ze mi nejde o to ci sa deli rychlost alebo nie.....jasne ze sa deli...ide mi o to ci to niekto ma toma fyzicky zapojene...net do modemu...z modemu do switchu a z neho kablami do ostatnych compov....Citace:
Původně odeslal sorx
Já to mám normálně net na jednom kompu a na druhym je sdlínej přes XPčka a jede to v poho.
jo tak to te taky..ale v tom jednom pc musis mit dve sitovky....
a co tak skusit toto >
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Sho...K&CategoryId=0
a si v pohode .. nastavitelna MAC takze ked ti to nainstaluju na pc tak si mac z tej sietovky nahodis na tento srac a na sietovke si ju zmenis na inu aby nebol pruser a pohoda
MC
u chella si muzes mac v pohode preregistrovat, v tom neni problem...
tohle sme mu uz hazel pres sz :wink:
takhle asi tezko :lol:Citace:
Původně odeslal Dale1
ja to mam za routerem, takze no prob...
mno tak tezko teda ne Marty...ta motorola modem totiz umi i routerovat, zalezi jen kolik mas povolenych u chella mac adres....
fakt? ja vim ze ma dhcp server, ktery se mi kopal s dhcpkem na mym serveru, jinak ok..Citace:
Původně odeslal Wolferine
hmmmm tak hned vim neco noveho :) ostatne zajimalo by me, proc tak setrej verejnejma IP ??? vzdyt jsou zadarmo :!:
spis chcou aby si lidi priplatili...jako obvykle :?
Pro dvě PC? Než mi přišel router, připojil jsem Motorolu přez USB(funguje to OK), neměl jsem ani žádný switch, takže křížený kabel, sdílenej internet pod XP, a jelo to přez měsíc naprosto v pohodě ;D .
Navíc mám pocit, že víc PC připojených v jedné domácnosti na jednu lajnu, je OK. Stačí si přečíst nějaký ty jejich pravidla...
Znovu pripominam, ze Motoroly ktere maji jak USB tak ethernet rozrani jsou schopny NAJEDNOU obslouzit koncove zarizeni pripojene na obou techto rozhranich :wink:
Podminkou realne pouzitelnosti je samo nutnost sluzeb "chello plus" nebo "chello professional" z duvodu vetsiho mozneho poctu pridelenych MAC adres (3 nebo 5)...
Sam mam vyzkousenou kombinaci ethernet2desktop + USB2notebook. Oboji s funkcni inet konektivitou pres vlastni IP adresu (chello rozsah) 8-)