20.1.2003 som si kupil hdd Maxtor a vcera mi odisiel /asi elektronika/
to teda vela nevydrzal :|
moze mi niekto prosim povedat ci sa mi nan vztahuje zaruka? pocul som ze je na vsetky hadre iba rocna...
dik
Printable View
20.1.2003 som si kupil hdd Maxtor a vcera mi odisiel /asi elektronika/
to teda vela nevydrzal :|
moze mi niekto prosim povedat ci sa mi nan vztahuje zaruka? pocul som ze je na vsetky hadre iba rocna...
dik
zaruka je vzdy na dokladu o koupi (ktery budes k reklamaci potrebovat). co k tomu rict vic.
to neni tak uplne pravda: z povahy veci je zarucak potvrzenim o tom, ze ti bezi zarucni doba a blocek je potvrzenim o tom, ze vzniklo zdanitelne plneni. v ceskym obc.zakoniku se o tom pise v § 620/3: "Na zadost kupujiciho je prodavajici povinen poskytnout zaruku pisemnou formou (zarucni list).....umoznuje-li to povaha veci, postacuje namisto zarucniho listu vydat kupujicimu doklad o zakoupeni veci..."Citace:
Původně odeslal daso
z toho se da dovodit, vyse uvedene: zaruka vyplyva ze zakona (nebo ze smlouvy, je-li delsi) a prokazuje se primarne zarucnim listem a neni-li ho, dokladem o zakoupeni veci. ze vetsinou staci jen doklad je vec jina, protoze podle data koupe se zjisti, je-li zaruka nabo ne...
2lol: v tomhle ti nedokazu poradit, protoze upravu zaruk muzete mit na slovensku mirne odlisnou. nicmene ti doporucim, aby ses podival po zarucaku/dokladu, jak dlouha ta zaruka je - treba bude delsi. nez zakonna. obciansky zakonnik na webu urcite je :wink:
dnes mi nabehol, a zatial fici... :eek: pritom som ho vcera skusal zapnut aspon 5x,a nehlasil sa ani ked som nabutoval z FDD..
???