Je možné,aby uživatel s právy user zbořil komp?To jest,že už systém nenaběhne.Systémový oddíl je v souborovém systému NTFS.
Printable View
Je možné,aby uživatel s právy user zbořil komp?To jest,že už systém nenaběhne.Systémový oddíl je v souborovém systému NTFS.
jasne ;D nabootuje ze systemove diskety a napise fdisk a pak uz jen macka cisilka 3-3 nebo jak to tam je :DCitace:
Původně odeslal Robert
To těžko,BIOS vyžaduje heslo a bootování je rovnou z HDD.Ještě upřesnim-user jsou malé děti předškolního věku.
Samozřejmě, tisíci způsoby - ať už záměrně, nebo nezáměrně ...
Tak to jsi mě nepotěšil.Jde to nějak ošetřit přes Správu počitače nebo Group policy editor?Díval jsem se do obou,ale nic jsem k tomu nenašel.Citace:
Původně odeslal jan555
Nevím, na co se přesně ptáš - počítač (resp. instalaci) může sundat i hloupej screensaver, prostě je toho spousta - s tím nic nenaděláš (dá se to omezit, ale zamezit se tomu prostě nedá ...) :!:
add bootovani > nektere desky umoznuji startovat z jineho media bez pouziti hesla ( klasicky award a klavesa ESC )
Je to videt, ze nevis. Tazatel se pta, jak muze shodit XP neznaly uzivatel s pravy Usera.Citace:
Původně odeslal jan555
Podle me jde o vyjimecnou situaci.
no jan555 vi naprosto presne o cem mluvi ( viz screensaver ) pomoci nej totiz muzes prevzit adminovsky prava. ale rozepisovat to radsi nebudu.Citace:
Původně odeslal Harry
EDIT: a muze to byt i neznaly uzivatel, protze mu staci napsat > udelej tohle a pak tohle a uz je to hotovo...
samozrejme to znamena, ze dotycny uzivatel se k te informaci musi nejak dostat ( coz uz je druha vec ).
Pokial sa rozumne nastavia prava na systemove adresare, tak sa da riziko dost obmedzit. To znamena zrusit pre Userov a Everyone zapis vsade okrem svojho adresara (Documents and Settings/%username%). Problem je v tom, ze mnohe programy "potrebuju" vselikde zapisovat a potom robia blbosti. Jednoducho Windows nie je bezpecny OS a asi nikdy nebude...
Harry mně zase jednou pobavil :lol: 8-)
Ten screensaver byl jenom příklad, ale věřte, že jedním "vhodným" screensaverem (spuštěným na klientu) se dá sestřelit nejen jedno pécéčko, ale klidně x-nodová serverová farma s Citrixem (včetně load-ballancingu a fault-tolerantu) se stovkami Thin Clientů - to jen pro představu 8-)
Jinak opravdu existují stovky a tisíce různých "řešení" (obvykle z hlouposti, to funguje nejlíp), jak něco sundat, o tom nemá cenu diskutovat :!:
EDIT: Ad Rainbow - samozřejmě se dá např. brutálně nastavenou Group/Domain Policy riziko omezit, ale stejně to dřív, nebo později to přijde - souhlas :wink:
Upřesnim:mrňata ať už úmyslně nebo ne něco smažou,přesunou.....a OS to už nerozdycha.Jak to,že to OS povoli? ??? No,NGhost to jisti(teda pokud někdo nesmaže image :D :evil: ).