Mam otazku. Mam ATI Radeon 9100 VIVO, pri pozerani tv cez TV IN sa mi zjavuju pasiky na monitore. Ako sa da tento nedostatok odstranit? dik
Printable View
Mam otazku. Mam ATI Radeon 9100 VIVO, pri pozerani tv cez TV IN sa mi zjavuju pasiky na monitore. Ako sa da tento nedostatok odstranit? dik
Popiš to rušenie bližšie. Ale zrejme to bude treba odeliť kondenzátorom.
ROFL "sa mi zjavuju pasiky na monitore" ta slovenstina je fakt hardcore sory za OT ;D ;D
Ten problem je asi nazorny: Na obrazovke sa zobrazuju 2 rusive pasiky s ktorymi vznika v reprakoch hluk (brumenie)[/img]
Hmmmmm, ale jemu de o TV-IN a nee TV-OUTCitace:
Původně odeslal Champion
Tak to je zcela jasný - máš tam tzv. zemní smyčku! Příklad stejné zemní smyčky u mě doma: Video je propojeno s grafickou kartou Compositním koax. kabelem, takže kostry počítače a videa jsou přes stínění tohoto kabelu propojeny. Ovšem do videa je taky zapojená kabelovka a ta je "uzeměná" - někde dole ve sklepě je kabelovej terminál propojenej na PE vodič v rozvaděči. Antény na střechách domů musí být taky uzeměné. Počítač je přes PE vodič v zásuvce taky "uzeměnej" a tak sou kostry počítače a videa propojeny ještě jednou - zemní smyčka je na světě, tvoří uzavřený obvod, do kterého se indukují všechna možná rušivá napětí z okolí.... Řešením je smyčku někde přerušit, u profi techniky se používá tzv. "plovoucí zem", kdy u výstupu na videu není signálová zem (stínění koaxu)propojena na kostru přístroje. Smyčka se ale dá přerušit i na anténním kabelu, je to nejjednodušší, protože zde je vyrobení plovoucí země otázka dvou součástek... Nejdřív zkus pustit jenom video z kazety a odpojit z videa anténu, rušení by mělo přestat. Pokud ano, kup si dva keramické kondenzátory 4,7nF (4n7), jeden zapoj do signálové cesty a přes druhej připoj stínění antenního kabelu. Při troše snahy by se to snad mohlo vejít i do antenního konektoru, ale kdyby ne, normálně koax kousek za videem přecvakni, oba konce odizoluj a pak zase spoj, ale přes kondenzátory. Bez pájení to asi nebude držet a pozor - většina dnešních TV koaxů nemá opletení z mědi - nedá se to pájet bez použití pájecí kapaliny na nikl nebo na hliník. Pokud seš trochu kutil, můžeš ten oddělovací člen zabudovat do nějaké krabičky nebo to udělat na plošném spoji.Citace:
Původně odeslal jama
Poslední možnost je (pokud odpojení antény nemělo na nic vliv), že máš smyčku ještě jinak, třeba přes audio kabel z videa do zvukové karty, zkus vést audio kabel společně s video kabelem, zmenší se tak plocha smyčky. Pokud to nepumůže, já to řeším velmi jednoduše: povystrčím konektory CINCH audiokabelu trochu ven, tak aby nebylo připojeno stínění, ale jen střední kolíky. U zvuku to funguje na 100% - zmizí bručení, smyčka je přerušena a stínění stále funguje - je připojeno ke kostře počítače zkrz zdířku zvukovky - přenos signálu zajištěn díky propopojení koster přístrojů pomocí video kabelu (bohužel může způsobit nějaké drobné ruchy v obraze). Nejelegantnější řešení by bylo použít Oddělovací audiotransformátor, který se používá v Car audio technice, lze ho koupit např. v dexonu nebo v tipě za nějakých 130Kč.
Zemní smyčky sou potvory ;D
Diky, tak som to skusil a ide to na 100%