chtel jsem se zeptat jak to vidite do budoucna?vime ze socket A konci tudiz jaky myslite ze bude potom preferovan??kdo se ma v tom vyznat 940,754 a jeste 939??nevim,ale aby se tim AMD nepohrbil...nehlede na to ze je to kocourkov ala intel
Printable View
chtel jsem se zeptat jak to vidite do budoucna?vime ze socket A konci tudiz jaky myslite ze bude potom preferovan??kdo se ma v tom vyznat 940,754 a jeste 939??nevim,ale aby se tim AMD nepohrbil...nehlede na to ze je to kocourkov ala intel
Pre desktopy 939 (zo 754ky sa stane low-end... napr. pre 32bit Paris). Pre servery 940.
http://www.svethardware.cz/art_doc-1...B00534157.htmlCitace:
Původně odeslal Aeroflot
na to jsem koukal,ale tam pisou presne to co jsem myslel,uz ted se chteji zbavit socketu 754...a to je na trhu chvili a uz ho chtej dat pryc..takze ja si koupim desku se Soc 754 ale vlastne k nicemu.....presne jako Intel a jejich Slot1...a honem pryc...za 3 mesice prijdou s dalsim socketem...akorat delaj z lidi blbce a tahaj prachy
Já myslím,že to půjde popořadě-nejdřívse prosadí a odpadne 754,pak to samý u 940 a nakonec odpadne i 939 a nastoupí nějakej socket XXX ;D
jde o to co si do "budoucna"koupit,ale slovo budocna v tomto kontextu nema dlouheho trvani,ale kazdopadne jit spise do 939 kdyz uz je ted 754 mrtva
Já myslím,že ještě zdaleka není mrtvá,myslím,že už se nikdy nevyhrabe na špičku,ale že se pro ni budou ještě "dlouho" vyrábět nový procíky-něco jako je tomu u Duronu-taky se od příchodu Athlona nedostali na špičku,ale prodávaj se do dnes-já bych šel do té 754-na takovych možná 5 let dopředu bude postačovat,nebude to za těch 5 let nějaký "dělo",ale na hry a na tak bude určitě stačit.Citace:
Původně odeslal Aeroflot
Ale tak možná na hry 10 let starý :mweheh: Nemá cenu teď jít do AMD64, počkal bych na září a ustálení nového socketu, jsou to momentálně vyhozený peníze.Citace:
Původně odeslal FunATIk
HAHAHA-já mám 4roky starej durex a jede mi na něm všechno,co jsem zkoušel-neskouším,co vím,že mi nepojede ;D -je to slabota,ale neseká se nic-např C&C Generals je trochu spomalený,ale jinak jede v poho.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
No podla mna aspon co to sledujem dianie sa na trhu so Socketmi tak je to ze
747 - je mainstream
940 - bude Hi-End to su tie AthlonyFX a kto si ich za taku cenu kupi ???
939 - jasne Serverovske riesenia.....
A ako aj poslednu dobu vidno FX-ka nejko vymizli s tesou lebo je drahe a ani sa dosky velmi na to nevyrabaju a to uz od uvednia noveho, resp. posledneho proc. pretieklo vela vody.
A na 747 sa bude robit ako aj tu niekto spomenul Duron, AthlonXP atd.
Ale uvidime ako to vsetko dopadne.
ale tak to prece nebudeCitace:
Původně odeslal ManDark
940 - serverove reseni pro Opterony a ne pro FX
939 - mainstream a hi-end pro klasicka pc - pro FX a Athlony 64 (uz nebude potreba ECC pameti a tak klesna cena komletu)
754 - platforma ktera se bude postupne opoustet az zanikne nekdy pristi rok uplne. Aby to ale uzivatelum nebylo lito a nerikali ze investovali penize zbytecne, tak bude AMD pro tento socket vyrabet low-end procaku - Athlony XP (v podstate A64 s 256 kb L2Cache a bez 64bit).
tak kdo chce ( a neni linej ) muze si projit http://www.google.com/search?q=socke...utf-8&oe=utf-8
jinak dle http://www.a1-electronics.net/AMD_Se..._Roadmap.shtml
tzn to v podstate ShAcKaL napsal spravne.
Jasne som si to prehodil som to aj tak myslel
939 FX
940 Server
Ok suhlasim, uvvidime ako sa to vyvinie z doskami....