Ja na PHP momentalne pouzivam hydraPHP. Nejak mi nesedi a hledam nejakou dobrou nahradu.
Jinak bych se chtel naucit JAVU a nevim jaky si poridit na to IDE NetBeans :?
Printable View
Ja na PHP momentalne pouzivam hydraPHP. Nejak mi nesedi a hledam nejakou dobrou nahradu.
Jinak bych se chtel naucit JAVU a nevim jaky si poridit na to IDE NetBeans :?
Pouzivam Netbeans uz asi tri roky a jinak bluefish na mensi upravy.
BTW: ide te javu nenauci, do zacatku ti staci rozlisovani syntaxe...
Na javu je skvely Eclipse, vyzkousejte :)
anebo taky JIdea
ja PHP kodim hlavne vo VIM, inac potom Allaire HomeSite, obcas Zend, ale kludne mi staci aj Notepad :)
anebo taky JBuilder
ViM na oboje ;)
a potom taky je dobrej editplus.. (wokeni)
Dobry programatorsky editor je taky UltraEdit.
To vim. Jeste jsem ani nezacal a chci si stahnout nejaky a stale nevim ktery :-))Citace:
Původně odeslal mraky
FAR s pluginem pro rozlisovani barev syntaxe a doplnovani sintaxe je nejlepsi editorem. Tedy podle meho mineni. Je to zkoubeni comanderu, ftp klienta a lze v nem programovat mnoha jinych programovacich jazycich
ale prave IDE nenahradi, ten plugin je pro interni editor ze ? v tom pripade nemuze mit clovek otevreno vic souboru najednou...Citace:
Původně odeslal gloom
me osobne ten NetBeans stve, v praci jsem ho nainstaloval v pohode, ale doma mi spadne po odklikani vsech hlasek k upresneni instalace...a to instaluji tu verzi co ma v sobe integrovanou javu, nebot doma nemam tu co chce...
ja pouzivam na php HTML-Kit, pokud bude umet i Javu tak by byl supr...testoval jsem i JBuilder, zatim nic extra...
No tak v tomhle nazoru bych se trochu mirnil, pac FAR ti nenabidne featurky, ktery treba ja bezne pouzivam.Citace:
Původně odeslal gloom
- okamzita kompilace + spusteni trid (zadny preklikavani)
- pluginy (pro me nepostradatelny WTK plugin)
- test kompilace jsp stranek
- UML navrh
- diff
...mam pokracovat?
Takze myslim, ze z tohohle vypliva, ze FAR neni nejlepsi. Mozna tobe staci na par drobnosti, ale jestli to nekdo mysli s javou opravdu vazne, tak se pouziti nejakeho ide nevyhne.
Jinak podle nezavislych testu vychazi MS Visual Studio (stavte se treba na hlavu, ze zrovna MS, ale je to tak) a pak Netbeans. JBuilder nemam rad z nekolika duvodu a to, ze do projektu pridava svoje (tzn. nestandardni tridy) a ze je za prachy, pritom nabizi max. to same co FFJ a NB.
OS Emacs
na php rozhodne phpEd. nejlepsi co sem potkal ;) akorat se musi "koupit" ;D
v tom pripade proc je nejlepsi? :-)Citace:
Původně odeslal ripper
kdyztak piste vyhody vasich oblibenych IDE, docela by me (a myslim, ze nejenom me) zajimalo...
phpEd
samozrejmosti: FTP client pro upload, code explorer (kde sou jaky fce a includy/requiry), konfigurovatelny zvyraznovani syntaxe (jak seznam klicovych slov a funkci, tak barvy a styl pisma), celkem kvalitni nastaveni, prepinani mezi zvyraznovanim syntaxe PHP/HTML, prace v projektech, moznost vyhledavani v celym/vybrany casti souboru/adresari/projektu, upload souboru/projektu, doplnovani kodu - funkce z php i definovany - se seznamem parametru, strucnym popisem (na 1 radek) a verze php, od kdy je dostupna
dalsi: databazovy ucty (pripojovani na db, vypis...), integrovanej server apache s php, moznost debugu (krokovani, breakovani, watch), code templates, reference/manualy HTML 3.2, 4.0, 4.01, XHTML (primo z W3C), PHP 5 (z php.net), MySQL - vsechno offline samozrejme, s vyhledavanim
hlavne se mi s nim dobre dela a neni to zadnej vseumel editor, na kterej je potreba shanet patche, ale je primo zamerenej na php
a to hlavni: je trial na 30 dni zdarma, takze se da "vyzkouset" ;D
A cena je jaka?
Zalezi na tom jestli chces original (ten sezenes na http://www.nusphere.com/) nebo "original" (ten si shanej kde chces) :wink:Citace:
Původně odeslal mraky
Slo mi samozrejme o original. Ale cena $299.00 mi prijde pomerne vysoka.
Ja trochu delam v PHP a na to pouzivam PSPad - plne me vyhovuje...
Minuly tyden jsem si to stahnuj a zjistil jsem ze je to uplne super:-)) Jeste by to mohlo mit nekde seznam uz pouzitych promenych jako php expert (http://www.ankord.com/)Citace:
Původně odeslal ripper
Jdu ho taky "vyzkouset" a "koupit". Jestli bude dobrej, tak ho mozna i koupime.
Taky davam bod pspadu, uz sem zkousel vsechno mozny, ten je ale asi nejlepsi, aspon pro me.Citace:
Původně odeslal Hardman
No jo, ale krome zvyrazneni syntaxe neumi co se tyce php nic, nebo se mylim?Citace:
Původně odeslal Hanta