Mám ve svym starym kompu dva tyhle disky a kdyz ne nej pri otevreny bedne sahnu, pali tak ze na nem neudrzim ruku dyl jak 3 vteriny. A jeste k tomu dela vetsi bordel nez EC zdroj.
Nejaky reseni?
Printable View
Mám ve svym starym kompu dva tyhle disky a kdyz ne nej pri otevreny bedne sahnu, pali tak ze na nem neudrzim ruku dyl jak 3 vteriny. A jeste k tomu dela vetsi bordel nez EC zdroj.
Nejaky reseni?
Moj na tom nie je s teplotou az tak zle (mozno pre to ze mam rozumne vyriesene chladenie) - ale tichy rozhodne nie je ;D Motor vydava taky vysoky zvuk.
Presne tak. Muj piska jako vrtacka u zubare. Je to nejhlucnejsi vec v mym kompu.Citace:
Původně odeslal Rainbow
V tom případě máš zadřený ložisko a ten disk už se brzy už ani nerozběhne.Citace:
Původně odeslal BDs
Ten vysoky pisklavy zvuk vobec nemusi znamenat ze ten hdd odchadza. Podla mna je to sposobene typom lozisk. Podobny zvuk som si vsimol aj u noveho MAXTORA. Momentalne mam doma IBMko ktore huci ako vrtacka (doslovne) a funguje zatial spolahlivo. Hold treba kupovat seagate.
na ja mám 2 maxtorky nemám snimy ziadné problemy skoro ani neni počuť disky
na 60 Gb - 7200 ot mám nasadení vent. od spodu sice mobol až tak horúcí kludne som na tom udržal ruku , ale teplota je nepriatel a data sú cenejšie
no ja mam teda taky Seagate 80GB 7200 rpm a je naprosto tichy, bohuzel taky hral, ze se na nem nedala udrzet ruka( je to subektivne receno, ale teplota okolo 75st.) Musel jsem ho namontovat s redukci ''nahoru'' do 5,25" a foukam na nej vzduch z venku nejakym tim nasavacim vetrakem (titan) no a ma 30st.
WDčka tak samy o sobě netopí a nepiští...Citace:
Původně odeslal user
DEJ K NĚMU VĚTRÁK, AŤ TI VYDRŽÍ DÝL, jinak upečeš plotýnky...
nebo na nem delej treba vejce, plotna jako plotna
Chladit, jinak ho upečeš jako já:Citace:
Původně odeslal BDs
Mně už ta elelektronika jenom hřeje :roll:
btw: jaký to máš rok výroby ?? a sérii ??
Nevim. Zejtra se mrknu a nahodim to sem.Citace:
Původně odeslal Dudu
WD by mal tiež podporovať AAM (advanced acoustic management), nie? Tak si zožeň príslušnú utilitku, prepni ňou disk na mód quiet (level 128) a možno ju už nebudeš nikdy počuť.
Skús nainštalovať nejaký teplomer disku napr. Speedfan, alebo hddtemp a skontroluj si teplotu disku (ak má tvoj disk teplotné čidlo). Maximálka 55 stupňov. Môj Maxtor mal cez 60 tak som dokúpil ventilátor (zospodu). Odvtedy pohoda 40 - 50 (výnimočne) podľa záťaže. :-D
1) Acoustic management moze ovplyvnit len hlucnost pri citani/zapise (pohyb hlav), nie zvuk motora.
2) Vacsina diskov WD nevie merat teplotu (alebo vie ale nikomu ju nepovie ;D )
To viem,ale reagoval som na BDs, kde som to nevycítil či hovorí o motore alebo pohybe hlavy.