ACER 40x ... 5 let a porad v pohode :wink:
Printable View
ACER 40x ... 5 let a porad v pohode :wink:
ja mam cdrw Mitsumi CR4802TE uz 5 rokov a stale pali aj cita :-)
To nic není, moje první MITSUMI FX400E (4x) dodnes čte všechno kromě CDRW (to nečetla nikdy). A koupil jsem ji v lednu 1996, tzn. že je skoro 8 a půl roku stará.
tak tieto cdrom-ky si este pamätam. to boli fakt dobre vydarene kusy. :-)Citace:
Původně odeslal šaman
V robote je 486ka z roku 1993, v nej CD-ROMka Panasonic 2x z roku 1994 a stale funguje :-) Vlastne mi este ziadna CD-ROMk neodisla.
Co jsem mel ja tu cest , tak to byl lite-on 40 odesel presne tyden po zaruce :o (mrzak) pak nastoupil Teac 40 a drzi cca 4 roky
Mitsumi FX-600S, 1996, stačilo vyčistit a taky mimo RW (logicky) zgustne cokoli.
ECS ;-) 2× s audio panelem, čte každé audio (opět mimo RW), dokonce i do 99 minut. Neumí multisession. Rok 1995 a má Panasonic interface, ale korektně unguje jen se zvukovkou Opti 929A...
TEAC CD-532E-B (1999) - po vyčištění jako nová a 540E snad ani netsárne. Snad vydrží, když ani Toshiba M1712 se jí nevyrovná a nad ní není...
BTW.: Ten Panasonic 2x podporuje multisession a tiez VideoCD. Nema to IDE, ale vlastny Panasonic interface - radic je integrovany na zvukovke SB16 (original Creative) - bolo to kupene spolu v Multimedia KITe :-)
2x a 4x rychlostni Mitsumky a 8x rychlostni Samsung - slapou dosud fsecky, ta 4x Mitsumka mi dokonce precte i brutalne poskrabany CD co si s nim spousty novych CD-RW ani DVD neporadi.
Teac 40x, šla perfektně asi 3.5 roku a pak najednou nepřečetla skoro nic... :-( a tak je tomu dodnes...
Tieto TEACy to robia dost casto...Citace:
Původně odeslal Gappa
Mitsumi 12x asi 8 let a stale jede.
MSI 48x16x48x (nebo tak nejak) odesla asi po 3/4 roku
Teac 52x24x52x 1.5 roku, stale jede
Liteon 52x32x52x asi 0,5roku a stale jede
koukam ze stary Mitsumi vedou :-)
ja mel Mitsumi 24x pred tim Acerem, ale po par mesicich v ni zapraskalo ??? a kdyz sem ji otevrel tocila se z jedny na druhou stranu
Toshiba 48x cca 4 roky - 2x vylomeny suplik, vubec necistena, cte jak z praku
LiteOn 36x 3 roky R.I.P. - co byste chteli u takovehle znacky?
strejda: 20ks LiteOn 36x R.I.P. - presne tyden po zaruce (pul roku tehdy)
Acer 32x od mája/júna 1998, t.j. cca 6 rokov... :smoke:
Asi by ju bolo potrebné vyčistiť, lebo CD síce prečíta v pohode, ale nie každý skopírovaný záznam je OK. Zatiaľ je už len na audio - stále no problemo... :wink:
Teac 24x z roku 97 :) Porad jede.. Jednou me necetla jedno CD imation... Asi nejaky vadny, ale vsude jinde slo :-)
Ja mam TEAC (24x) 3 roky a uz cita naozaj mizerne... :?
2wail: to uz si koupil starsi ne?
Aztech 2x, stari 9.5 roku, sice uz nekolik let odpociva ve skrini, ale funguje.
BTC 48SB stara, no neviem ale dost, cita zatial dobre :)
...mam v skrinke funkcnu TEAC CD-56E 6x IDE CD-ROM manufactured MARCH 1996 :wink:
Ja by som sa chvalil iba s mechanikami, ktore aktivne pouzivate... moj Teac 540E-B je prikladom :-)
EDIT: modding modra led + par krat vycistenie - pre istotu 8-)
:arrow: mas pravdu, ale pokud ty mechnaiky nelezi ve skrince uz roky tak proc se s nima nepochlubit :-)Citace:
Původně odeslal tomXX
BTC 40x leden 98 vsem v okoli sli do roka do kytek,me drzi dodnes(i kdyz jede uz jen 8x),precetla doted vsecko,ale uz jsem ji nedavno vymenil za dvd,protoze mi zni nebootovala instalacka w2k a jeste se pod nima sekala natvrdo celej komp.
TEAC CD540E, nějaké 4 roky, sice párkrát trucovala, ale stačilo rozebrat a složit (aniž bych cokoliv dělal) a zase jede