Lze to? Treba spojit 2 notebooky pres irda tak, aby to fungoval, jako lan pres ip ? Nebo nejak jinak? Co rychlosti? ping?
Printable View
Lze to? Treba spojit 2 notebooky pres irda tak, aby to fungoval, jako lan pres ip ? Nebo nejak jinak? Co rychlosti? ping?
Lze, ale je toCitace:
Původně odeslal monsoon
a) MEGA pomaly
b) nestabilni
za c) na nic
za d) k cemu kdyz wifi pcmcia je dneska zadarmo ?
a jak na to ve woknech??
Jako na co ??? Na wifi ?Citace:
Původně odeslal monsoon
Fakt, kde? Já blbec jsem ji kupoval za skoro dva tisíce a to jsem si ještě říkal, že to není zas tak drahý :? .Citace:
Původně odeslal Dawe
No předpokládám, že monsoon měl na mysli řešení původní otázky - tedy jak rozjet LAN přes IrDA.Citace:
Původně odeslal Dawe
Presne tak, az bude wifi na kazdem pc zadarmo tak to resit nebudu, ale to jaksi neni....takze me to proste zajima. A kdyz vis jak, tak bych byl rad kdyby jsi mi to sdelil, ja na to nejak ńemohu prijit. DekujiCitace:
Původně odeslal KUBA
2Kuba: 802.11b picmicky koupis novy za 500 Kc - napr. Ruzovka, Levi, atd.Citace:
Původně odeslal monsoon
2moonsoon fakt nad tim Irda ani neuvazuj, je to HORSI nez spojeni po seriovym portu :!: To si radsi sezen dve picmic obyc sitovky kazdou za tri kila a krizenej kablik ne ? Kdyz uz teda pominu ze notas bez sitovky je na nic takze ji tam 95% lidi ma.....
Ja nerikam ze je notas bez sitovky, dokonce ma Gbps, ja chci jen vedet jak na to, osahat si to, udelat si na to vlastni nazor, zkusit neco novyho....Citace:
Původně odeslal Dawe
Muhehe, ty ses docista ZBLAZNIL :!: ;DCitace:
Původně odeslal monsoon
u Irda je teoreticka maximalni prenosova rychlost je 115 kb/s a praxe je spise 80 a mene....
Takze jestli chces zkouset bezdratovej dialup fungujici na 2 metry a kdy se mu chce tak prosim ;D
Ja s timhle tematem koncim.
Notas muzes spojit BTckem, wifinou, ethernetem, firewirem, dokonce i po USBcku, ci po paralelnim portu ale ty si vyberes tu nejvetsi kravinu. :D
Takhle vim jak to spojit, ale pred to irda nevim, tak se ptam... ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Nemas co delat ? Aha jasny. No tak cau....Citace:
Původně odeslal monsoon
Dawe chce rict ze to nevi ale nechce to rict takhle narovinu :wink:
:roll:Citace:
Původně odeslal register
Kdyby aspon zahlasil ze chce laborovat se spojenim s poradnejma cockama a na velky vzdalenosti tak bych mu i neco poradil (kamos na FELu vyrabel Irda 4 Mb/s full duplex prenos na 350 metru - jeste vetsi magor) ale takhle.....
Jinak konfiguruje se stejne jakozto RS232, tudiz na principu klient - server. Napr v NCcku. Na to snad uz prijdes.
neviš nakolik by to taky vyšlo? potřeboval bych něco zbastlit na 100mCitace:
Původně odeslal Dawe
http://aldebaran.feld.cvut.cz/~xmysl.../__postup.htmlCitace:
Původně odeslal PCborec
... aneb jak se zrodila ronja, ze ;D
Já mam na NB IBM T20 infraport s udávanou rychlostí 2Mb. Spolužák má na Aceru něco kolem 10Mb.
Myslím, že se to instaluje přidáním nového HW, nebo vytvořením sítě přes infra. Teoreticky by se ale kompy měli najít jako při připojení telefonu.