Reklamace HDD po 4 mesicich
Caute lidi, zitra jdu na reklamaci HDD na nemz jsou vadny sektory, podle OZ mam v pripade neodstranitelne vady narok na vymenu nebo vraceni penez bez zbytecneho odkladu, tzn jakmile na to prijde prodavajici...
Je tenhle paragraf kompatibilni s paragrafem, ve kterem se rika, ze prodavajici ma narok na posouzeni v delce max 3 dny (poprpiade delsi dle povahy zbozi delsi)... ve FAQ se krasne pise, ze mam chtit pracy jak se rika hned a na drevo...
Co myslite, jak to dopadne??
Moje domnenka: Prodejce si vezme disk na testovani, ktere bude trvat 14 dni a po 14 dnech mi da novej...
Dikas za nazory
PS: Pokavad ho bude mit 14 dni, tak budu potrebovat nahradni disk, tzn. asi budu schanet fakturu treba na operativni leasing (pronajem) v delce 14 dnu... jsem zvedave co na to rekne a o zalohovani dat ani nemluvim...
Re: Reklamace HDD po 4 mesicich
Citace:
Původně odeslal Ogre
Caute lidi, zitra jdu na reklamaci HDD na nemz jsou vadny sektory, podle OZ mam v pripade neodstranitelne vady narok na vymenu nebo vraceni penez bez zbytecneho odkladu, tzn jakmile na to prijde prodavajici...
Je tenhle paragraf kompatibilni s paragrafem, ve kterem se rika, ze prodavajici ma narok na posouzeni v delce max 3 dny (poprpiade delsi dle povahy zbozi delsi)... ve FAQ se krasne pise, ze mam chtit pracy jak se rika hned a na drevo...
Co myslite, jak to dopadne??
Moje domnenka: Prodejce si vezme disk na testovani, ktere bude trvat 14 dni a po 14 dnech mi da novej...
Dikas za nazory
PS: Pokavad ho bude mit 14 dni, tak budu potrebovat nahradni disk, tzn. asi budu schanet fakturu treba na operativni leasing (pronajem) v delce 14 dnu... jsem zvedave co na to rekne a o zalohovani dat ani nemluvim...
Záleží na solidnosti obchodníka a taky na tvém jednání. Podle OZ máš sice nárok na vrácení peněz do 6-ti měsíců, ALE většina firem dodává, že jen v případě, když se to prokáže výrobní vada atd.
Doporučuji slušně požádat a rozhodně nevyrukovat hned s paragrafama. Na to jsem alergický i já...
na rychlou odpoved rychla odpoved
Prodavajici musi o ypusobu reklamace royhdnout do 3 dnu, pokavad je ale ale potreba muze tuto lhutu prodlouzit... disk jsem potreboval... tzn. prodavajci rekl ze takhle dlouho bude s rozhodnutim o zpusobu reklamace otalet... jakou jsem mel asi moznost... zvlas v ty situaci u mysi, ktera blbla, ale sla opravit...
U disku je to jasny, ale cekat na to az se k tomu vyjadri nejakej typek u seagate nebudu... (prodavajici na tohle prodlouzeni ma kvuli podstate veci fakt narok...)
Mam novej disk stejneho vyrobce... co nadelam, kdyz se zase posere tak si to uz osefuju jinak, treba tim ze si koupim nekde jinej disk a budu na ne apelovat s vraceim penez a 30 dni na reklamaci mi vadit nebude... ted jsem ale v presu se semestralkama a disk potrebuju... holt cesta nejmensiho odporu...
U mysi to bylo hrosi, tak mi rekl ze vadu mi odstranej, protoze nejspis odstanitelna je... ta 30 dni bez mysi... nekde si ji pucovat... sice mam naroka na nahradu nutnych nakladu ale o pujcovne komponentu jsem jeste neslysel... mimoto to uz je opravdu na SOUD a na to neni ted cas... jo stat se to po zkouskovym.... tak se snima neseru, ale ted... ted fakt ne (a takhle prichazej lidi o prachy, tim ze nemaj cas se soudit)...
Mejte se fajnove
CR je super... zvlst legislativa a realizace toho co je v zakonech...