Nevíte jaktože mi de jednou prime 7 hodin někdy ani ne minutu při stejný voltáži a teplotě? Dá se Prime95 nahardit CPU Stabilty testem? Jak poznam že je můj procák stabilni s CPU Stability testem, napíše mi to chybu nebo co? Dík
Printable View
Nevíte jaktože mi de jednou prime 7 hodin někdy ani ne minutu při stejný voltáži a teplotě? Dá se Prime95 nahardit CPU Stabilty testem? Jak poznam že je můj procák stabilni s CPU Stability testem, napíše mi to chybu nebo co? Dík
No zkus spise Pi fast....Citace:
Původně odeslal 3G@L
A nekolisa Ti treba uz hodne napeti ? RDA3 s prvnima BIOSema ho nemeli zrovna moc ve zvyku drzet. :wink:
nn, napětí mi kolísa ale zkoušel sem tam dávat i 1.75 a někdy to de někdy ne.Citace:
Původně odeslal Dawe
Mohl bys sem pls nahodit nějakej odkaz na to Pi Fast?Citace:
Původně odeslal Dawe
http://pifast.hexus.net/hexus_pifast.zip a je tady na to celej dred.
Diky te voltazi, co ti poradil Dawe to muze byt (taky jsem to zazil) v kazdem pripade si nemysli, ze je Prime95 nespolehlihe.... Jestlize se ti tohle stava, mas problem... a Prime95 ho odhalilo, jinym programem to nevyresis ... :-)Citace:
Původně odeslal 3G@L
prime95 ma chyby. pise to i sam autor
men se stavalo, ze na P4 2.4C jel prime OK, ale jakmile se trosku pridalo OC, tak okamzite padal
pritom superpi a dalsi programy bezely i na 3GHz na default a pocitac nikdy nespadl, nezatuhl
Tak o tom nic nevim.... Kde to pise autor ?Citace:
Původně odeslal wong
Autor pise pravy opak:Citace:
Původně odeslal svaca
Q: muj slape stabilne, ale Prime pada, neni tam chyba
A: je mi lito neni, bohuzel problem je ve Vasem PC,v v Prime to neni
viz dokumentace
To jo to vim... Tak tam chyba neni, TEORETICKY ani nemuze byt ... :-)Citace:
Původně odeslal podws
Hele ja treba mel moji sestavu SuperStable - total stable .... nez jsem nainstaloval Far Cry (padalo, cca kazde 3 minuty (ze nemuze zapisovat do RAM)) projel jsem to memtestem 2 dny a v pohode, VSE bylo super stable, tak jsem myslel, ze je to FarCRy, nebylo.... Projel jsem to Prime 8 hodin a nic a pak jsem to projel 24 hodin a spadl, zvona 24 hod a spadl ...
Porad padal, at jsem delal co delal (podtaktovani, atd.),pak jsem dal CL2.5 na pameti a prime bezel 48 hodin, pak bezel cely vikend a pak FarCry nespadnul ani jedinkrat ....
Prime95 absolutne verim .... BTW muzes ho pouzit i pod linuxem, mas-li pochybnosti ....
Spatne ctes.Citace:
Původně odeslal podws
Prime se nema rad s ruznym specifickym HW a ani rockstble server 24/7 kterej neprojede hodinou Primu neni az takova vyjimka.
neco takoveho, jenom presne nevim kde sem to videlCitace:
Původně odeslal Dawe
2svaca: to, ze je pod linuxem samozrejme vim
a na svym pocitaci sem zkousel jak win, tak linux verzi s identickym chovanim
Ja myslim, ze jsem jejich dokumentaci procetl a tohle jsem tam nevidel.Citace:
Původně odeslal Dawe
Kdysi to bylo i na Inquiru, i sem to resil se Specem, ten zase s autorem, takze je to z overeneho zdroje. :wink:Citace:
Původně odeslal podws
Tak to by to asi autor mel pripsat do navodu, ze to na nekterych sestavach nechodi. Stejne je to divne, pokud nema v SW chybu, tak by to melo psat vzdy stejne vysledkyCitace:
Původně odeslal Dawe
Ano toto je napisane v manuale urcite
Autor pise pravy opak:
Q: muj slape stabilne, ale Prime pada, neni tam chyba
A: je mi lito neni, bohuzel problem je ve Vasem PC,v v Prime to neni
Teda trochu konkretnejsie
Ale urcite som cital ze rpogram ma dake chyby ale v celku tomu programu verim
No já třeba tomu vůbec nevěřím...Na Celeru Tualu @1.45 to po nějaké době házelo Fatal Error i když ten počítač nikdy nevytuhl a BSOD jsem snad nikdy neviděl ani to nikdy nehaluzilo... Teď na novém pc jsem to taky pustil, a taky chyba a přitom vše ostatní jede naprosto stabilně bez "haluzení". Spíše se mi osvědčil Cmr4, 3DMark2k1 a Hot CPU Tester.
ja taky tomu Prime95 prestavam verit!!!
bezel me nekolikrat po sobe a v pohode
pak jsem surfoval na foru a prask!!! kousl se!! pri takove nenarocne praci!!
muze me nekdo rict, jak je to mozny kdyz Prime projel bez problemu???
Hele taky sem to pouzival a delalo to blbosti
Ale nasel sem cool benchmark na stabilitu CPU ale je to k smíchu :arrow:
Zkuste na to NHL 2004 to je takovej zk.urvenej engin ze staci mensi nestabilita a hned to vytuhne....kdyz me jeden NHL na oc CPU tak mě nespadně nikdy nic...
Prime95 je SW který v torture modu slouží k otestování stability počítače. Jenže už to slovíčko stabilita je strašně zavádějící. Nejdříve jsem prime95 věřil a po nastudování problematiky jsem si říkal, že už asi nic lepšího syntetického na testování stability PC není.
Jenže:
1)Ani když máte prime stable počítač, tak vám nikdo nezaručí, že vám bude padat jako hrušky třeba z důvodů poškozených knihoven, ztráty dat z příliš vysoké freq. PCI atd...
2)Opravdu se stává, že servery které jsou opravdu stable v prime95 dělají "chyby". (Possible hardware failure, ILLEGAL SUMOUT
3)Prime95 se hodí k testování (ne)stability CPU/cache/paměť a s tím souvisí chlazení CPU, zatížení zdroje, kolísání napětí, teplota a stabilita MOSFetů...
Prostě bych si netroufl tvrdit, že když mi projede 24hod prime95, že mám stabilní počítač. Ano, je to dobré pro ověření, že overclocking byl úspěšný a stíhá CPU, paměť, chlazení...Ale je tu další hromada věcí které prime95 netestuje a tyhle chyby se pak můžou projevit ve specifických situacích, při hraní her.
Znám lidi, kterým Prime95 padá a oni si dělají těžkou hlavu a mají z toho nervy, že nemají stabilní počítač a přitom jim nespadne jediná aplikace, hra, prostě nic. A to pracují v 3DStudioMAX, encodují filmy do RV10,DIVx, hrají Farcry a bůhví co ještě.
Osobně mám raději jednoúčelově zaměřené programy pro detekování specifických problémů.
- testování pamětí goldmemory 5.07 / memtest86+
- zahoření CPU BurnK7 / piFast
- otestování stability PC po overclockingu StressPrime 2004 / piFast
- když jsem někomu skládal PC, tak jsem to nechal projet 24hod v BurnInTest Pro s vysokou prioritou.
- na otestování 3D grafického subsystému toho mám víc a hodně záleží co je v počítači za grafika a jak výkoný ten počítač je. Ať již loop benche v 3Dmark2001/03, přes specifická dema různých her až po opravdová dema/benchmarky jako je rthdribl v.1.2
Mimochodem právě rthdribl v.1.2 považuji jako jeden z nejlepších benchmarků pro DX9 GK
V neposlední řadě souvisí se stabilitou počítače i stabilita OS :mweheh:
a co proud?
Kdy testujes? Kdo visi dalsi na proudu? Kdyz ti to pada, neni nahodou napetova spicka? Co rozvod v byte - pustena zehlicka, pracka, rychlovarna konvice atd. Par lidi tu psalo, ze maj mizerny proud na kolejich a tudiz jim Prime95 nikdy dlouho nebezi. Nejedna se o banalitu, vsechny ty ochrany funguji vetsinou proti prepeti a UPS [levnejsi] spinaji v pripade vypadku. V kanclech nove postavenych baraku je samostane vedeni elektricke energie pro pocitace.
Kdyz jsem pracoval na centrale banky a mel 30 PC na starost, tak jsem se po dodavce tech malych UPS zeptal sefa informatiku na zabezpeceni hlavnich servru s daty.
Odfrknul si: ...ty nikdy nepoznaj ten humus, co je v siti. Jedou pres generatory ve vedlejsi mistnosti.