Mam doma 24portový HUB nejaky 3Com superstack....
Kamoš to chce pučit na nějakou Lan párty. Chcou na tom pařit Vietcong, nebo co. Bude jim to stačit?
Podle mně budou mít problémy. On je navíc jen 10kový.
Printable View
Mam doma 24portový HUB nejaky 3Com superstack....
Kamoš to chce pučit na nějakou Lan párty. Chcou na tom pařit Vietcong, nebo co. Bude jim to stačit?
Podle mně budou mít problémy. On je navíc jen 10kový.
bude, uplne vphode, jeste se to bude flakat :wink:
I když jich tam bude 16?
opravdu to nebude problem, na tohle Ti 10Mbit staci
Pokud jim při tom hraní nebude nikdo stahovat tak to stačit bude. Jakmile začne někdo od někoho kopírovat tak to půjde sakra poznat :D
ani to bych nevidel jako velkej problem, vzhledem k tomu ze je to 3com, tak si to stejne vyresi interne pres jednotlivy porty, takze ke zpomaleni pingu asi dojde, ale nic velkyho - v praci mame hooodne datove vytizeny sviste a stejne jedou na 1-2% :wink:
Tohle je hub :wink: .Citace:
Původně odeslal tomesik
to jsem nejak prehlidl, kazdopadne jim to bude stacit...
chcem zorganizovat Lan party s kamosmi ale:
potrebujem kupit HUB/SWITCH:
by som najradsej kupil HUB 24xport 100Mbit
ako vyplyva z vasej diskusie budeto stacit na jednu hru ale mozem
hrat napriklad 2 odlisne alebo 3 hry?
tak ze sa nas tam zide 24 a 8 budu hrat Vietcong 8 counter a 8 co ja viem co???
nebude to az moc zatazene?
když uži bereš 24x tak bych vzal s vyhledem do budoucnosti radsi SWITCH pac cena neni vysoká(bavime se o nám potrebných switsich ze). pojede ti to OK, vytizeny moc nebude :wink:Citace:
Původně odeslal juzkaOR
Jasně, rozhodně switch. Nějakej obyčejnej Edimax 24 port nemanagovatelnej vyjde pod 5000 Kč a na LAN party poslouží v pohodě...
THX
tak ste ma ukecali idem do switchu :wink:
ja jen dodam ze obycejnej switch (tusim Repotec) se da poridit za asi 3200kc i s dani a za cca 6000kc se da i s managementem (coz je na LP docela zbytecny)
Ja bych radsi koupil treba 4x 8 portovy switch
1. to vyjde levneji
2. to bude vyhodnejsi, jelikoz nebudes muset tahat kabely z jednoho mista a nebudes potrebaovat tak dlouhy kabela atd.
Hmm, ale budeš je muset vzájemně propojit, takže přijdeš o šest portů nehledě na to, že tím velmi výrazně degraduješ výkon sítě (záleží na charakteru provozu).Citace:
Původně odeslal monsoon
No rikal jsem 4, takze 4*8-6 je 26, to mas stale o 2 porty vic. A kdyz to jsou switche, tak by to nemelo mit nejaky vyrazny vliv, ne? Aspon bych rek ze to ma vic + nez -Citace:
Původně odeslal KUBA
Ale ano, mělo. Když budou čtyři lidi stahovat od sebe navzájem a budou na dvou různejch switchích, tak bude rychlost poloviční, než když budou na jednom společnym. Switche budeš mít vždy propojeny jen jednou 100 Mbps linkou.Citace:
Původně odeslal monsoon
Jo jasne, nejak mi to nedoslo :oops:
switch je full duplex talze ty 4 lidi se o to docela dobre poperou, me to prjde lepsi nez tahat hromadu kablu z jednoho mista
??? to je přece docela jedno. Sice může jet 100 Mbps tam i zpět zároveň, ale pořád jseš v jednom směru mezi dvěma switchema omezen na 100 Mbps, takže tuhle kapacitu bude v kritickym případě sdílet 7 lidí.Citace:
Původně odeslal Glottis
Na druhou stranu ale musím uznat, že pokud to bude nějaká normálnější LANparty, tak by to neměl být velkej problém a i při stahování by to mělo hry stíhat. Každopádně nějaký lepší switche a udělat uplink trunkem nebo Gbitem by bylo hezčí, ale to už jsme někde úplně jinde :-) .