Mohu si tento OS nainstalovat a provozovat na obyčejném počítači?
(Athlon2500Barton, 512MBRAM, Audigy2ZS, TV+FM tuner, DVB-S, DVDRW, CDRW, nForce2, ATI radeon9500Pro).
Printable View
Mohu si tento OS nainstalovat a provozovat na obyčejném počítači?
(Athlon2500Barton, 512MBRAM, Audigy2ZS, TV+FM tuner, DVB-S, DVDRW, CDRW, nForce2, ATI radeon9500Pro).
melo by to fungovat, jde spis o to kde ho sehnat :evil:Citace:
Původně odeslal mcaffa
Simple - ano, můžeš! :wink:
Má ho niekto nainštalovaný? Nie je to systém pre deti? ;D
nezkousel sem primo mce ale jestli znas myHTPC resp. ted uz Meedio tak by to melo bejt zhruba stejny ale mce asi bude vic provazanejsi s os. ale myslim ze meedio bohate staci detem :-) k televizi uplne optimalni ;D je v tom pic/audio/video player a ma to jednoduchy ovladani (girder rulez). na tech strankach je i mce skin, nebo skin na 2 monitory, pluginy atd...Citace:
Původně odeslal Wizzard
a to MCE nebo MEEDIO to je nějaky operačni system, ktery je někde do obyvaku, na prohliženi fotek, přehravani videa, mp3.. ???Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
nebo to nainstaluju třeba win XP a tohle je nějaky soft?
mce (Media Center Edition) je operak, Meedio "jenom" soft alá MCECitace:
Původně odeslal PCborec
Myslím že ten WinXP MCE môže byť celkom dobrý, tak ja si ho nainštalujem na virtuálny comp a potom dám vedieť, či sa oplatí ;D
jj, postni sem naky screenshotyCitace:
Původně odeslal Wizzard
Tak po nainštalovaní musím povedať, že je to dosť divný systém. V ničom na prvý pohľad nelíši od WinXP Pro, až na bootovaciu obrazovku, tam je napísané Media Center Edition a je to aj v ponuke štart, ale potom, ako som sa s tým trochu hral, zrazu tam bola ponuka štart ako z WinXP Pro. nevšimol som si tam žiadne aplikácie navyše.
nemělo by v tom byt něco jak to Meedio? Někde to "multimedia centr" musi byt ne? :DCitace:
Původně odeslal Wizzard
Neviem, asi som si zohnal blbú verziu, totiž je viac verzíí Media Center, je verzia 2005, 2004 a ešte nejaká staršia
Tak som si zohnal verziu 2005 a som dosť spokojný, hneď mi to nainštalovalo aj zvukovku MediaForte 5.1, aj Radeon 9200, čo ma dosť prekvapilo, ale radšej som grafiku preinštaloval najnovšími Catalystami, aby tam bolo všetko čo treba.
Je to podľa mňa dobrá verzia, obsahuje už SP2, DirectX 9.0c, Media Player 10, a hlavne Media Center, čo je vlastne súbor aplikácií na správu multimédií, teda videa, obrázkov, audia, TV, rádia, DVD a pod. Celkom sa mi páči aplikácia Windows Dancer, čo je vlastne niečo podobné ako postavičky z Office, ale tieto tancujú keď hrá hudba alebo stále. Je tam aj niečo ako jukebox s pekným dizajnom, čo sa môže hodiť, ak robíme doma párty.
Dizajn ostal rovnaký ako pri WinXP SP2, ak nepozeráme na to, že na ponuke Štart je nápis Windows XP Media Center, zmenilo sa pozadie a pribudol nový farebný štýl okien, ktorý je podľa mňa najlepší zo všetkých štandardných štýlov.
Ak sa bude dať, hodím sem neskôr aj screenshot.
takze XP MCE je pouze XP(+ SP2 + WMP10) + ta aplikace Media Center? To by bylo super. Pocitam ze samotna aplikace Media Center se sehnat neda.
tusite nekdo kdy bude oficialni ceska verze XP MCE?? stranky MS jsou jako obvykle znacne opozdene.
na invexe padol datum nejak zaciatkom decembra tusim .. uz ich tam mali ale na kompoch .. (www.xplay.cz tam predstavovali s velkou slavou)Citace:
Původně odeslal tominek
btw ja som wxp mce anglicke testoval uz davno viz http://computer.zive.cz/h/computerco...asp?ARI=125714 ;D
dik za tip. bohuzel bud su slepej nebo tohle cislo v PDF nejde jeste stahnout (k tomu bych se priklanel :wink: ). pocitam ze jinde ta recenze nevysla (ano pouzil jsem google :wink: ). testnu to asi sam. jen doufam ze na mem srotu to pres virtual PC pojedeCitace:
Původně odeslal MadCap
Nemáte prosím někdo zkušenosti s provozem MCE v kombinaci s tunerem Pinnacle 310i? Provozuju to na Athlonu XP 1800@2400+ a vše kromě tv frčí výborně, akorát televize je hrozně pomalá, má velké zpoždění a je to hrozná slideshow. Jakoby nestíhal procesor, ale to se mi nezdá. V možnostech nastavení MCE moc voleb není :-( Zkoušel jsem jak ovladače s Pinnacle studiem z CD, tak aktualizaci Pinnacle studia z netu, tak verzi ovladačů z netu určenou čistě pro MCE, pořád se to chová stejně.
je asi lepsi kupovat "MCE compatible" (nebo jak to pisou na nalepkach na krabici;)) tuner. pokud to bezi jako pres nejaky standardni directshow tak zkus lepsi drivery. nejlepe z tvfreakuCitace:
Původně odeslal Wizzy
Proto jsem ten Pinnacle 310i právě kupoval, měl by být MCE ready, má na krabici i nálepku...
Pokud jde o Media Centry tak jsou to HOME EN! + CZ pack + Media Center nastavba.. Design je sice peknej ale na compu s 256MB RAM je to utrpeni, je to system pro domaci zabavu takze pro nekoho kdo na to nema hardware naprosta zbytecnost, nemluve o osekani domen atd.. Ale do compu bych si to sam nestrcil.. Sou tam urcity problemy s kompatibilitou u Worksu a Office v ruznych kombinaci s hardwarem.. Sem tam se objevi i anglicka chybicka atd :D.. Pokud ma nekdo zajem o screeny nejni problem, muzu udelat v praci treba hned zejtra
Jsou to Profesional EN! + CZ pack + Media Center
To ti rekl kdo?? :).. Sorry ale jako firma mame primou smlouvu s Microsoftem i ohledne dodavky MediaCenter s novejma compa takze o tom asi vim vic ;)Citace:
Původně odeslal M.K.
já je mám v kompu
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...k=view&id=6618
Citace:
Na druhou stranu u MCE je třeba přihlédnout k tomu, že se jedná v zásadě o plně funkční Windows XP (dokonce ve verzi Profesional !), které má aplikaci Media Center jaksi navíc a ta je tedy vlastně zdarma. Pokud víte o nějakých problémech s kompatibilitou běžných programů, dejte mi vědět - my jsme na nic problématického nenarazili.
a mas tam domeny?? mimochodem kdyz mi to rikal chlapek od Mrkvosoftu na jejich skoleni ktery bylo poradany pro nasi firmu tak to asi bude pravda ne?? :)Citace:
Původně odeslal M.K.