-
EPOX 8K9AI - help
Dneska mi prisel XP1700+ z CC. Soupnu ho do desky, bootuju a kdyz ma naskocit graficky prostredi win XP - lup!, komp se mi vypnul a speaker zacal houkat jak blazen. Hral sem si s tim cely odpoledne a NIC - furt se vypina ... vytahal sem kabely,zacvakal pameti + zkousel vse co me napadlo a nic. Pak sem zkusil resetovat CMOSku - zapnu kompa a vyskoci mi "BIOS ROM CHECKSUM ERROR"....co k**** s tim ? Muze to bejt spatnej procesor ?
-
CO si kupil za 1700+? Je to klasické Palomino (ma popis na jadre) alebo uz noveho Thoroughbreda (ma popis mimo jadra na ciernom potisku, jadro je bez popisu).
K doske: cize skus najprv vyresetovat cmosku este raz, ked zapnes kompik vojdi do BIosu , nastav hodnoty (hlavne hodnoty okolo voltaze, FSB, nasobica CPU apod.) a uloz. SKus ci nabehne.
Dalej skus este raz odinstalovat chladic, vybrat CPU - vlozit ho spat , natriet jadro ultratenkou vrstvou vodivej pasty a znova chladic nainstalovat. Co mas za chladic?
-
Je to Thoroughbred, chladic Titan D5TB TC. Kazdopadne sem tam dal zpatky staryho Durona 600 a pise to furt to same BIOS ROM CHECKSUM ERROR,DETECTING FLOPPY DRIVE A MEDIA
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
Tak nevim, flashnout BIOS ? Nebo vymenit baterku (to bude asi kravina,co ??? ) ? BTW Bios image pro 8K9AI jsem nikde nenasel :(
-
Takze problem je taky ako ked urobis zle flashovanie BIOSU. Mas dve monzosti bud nahrat na disketu Bios pre tvoju dosku a po starte by sa disketa mala nacitat a automaticky flashnut BIos, pricom ak bude flash uspesny - opravi tuto chybu.
Druha moznost je ta ze sa ti to nepodari a budes musiet dosku reklamovat..
-
A nevedel bys prosim kde sehnat bios pro tuhle desku ? Ja hledam ale bez uspechu. A taky by mne zajimala mozna pricina tohoto problemu, nikdy sem se s nicim podobnym nesetkal....
-
NO ten BIOS je naozaj problem zohnat. VIem vsak ze na AOA forach mal niekto ten isty problem ako ty a tiez sa pytal na BIOS...bohuzial nikto nic nedpisal. Na dosku nieje ani novsi BIOS od povodneho. SKus sa pozriet na www.epox.de, www.epox.com, www.epox.nl, www.aoafiles.com...ci ho tam nenajdes.
-
Este by som skusil inu pamat.
-
Bohuzel jinou pamet tady nemam :-( S tim Biosem to je opravdu sila, hledam cely den a jediny co sem nasel je nejaky beta bios 8k9a2c16.bin ktery je podle "Epox Tech" urcen pro EPOX 8K9A, ja mam ale verzi se sitovkou 8K9AI a tak nevim zda ho tam muzu jen tak flashnout....
-
me to dalo taky s 8k9a2+ a taky s titanem d5tb5 tc, vzdycky to chvili jelo a pak se to vyplo. Vyresil sem to tim, ze sem napajeni chladice strcil do CPUFAN ;D predtim sem to porad daval do jinyho..
..nevim sice proc to dela, kdyz je to v biosu defaultne vypnuty ale pomohlo to
-
Tak sem to flashnul tim beta biosem a FUNGUJE ! :-D Takze dekuji vsem zucastnenym za pripominky a napady... S tim Titanem - covece, to je mozny!, dobrej postreh :-D, ale proc mi to zmastilo ten Bios, tot otazka ???
-
Hlavne ze sa ti to podarilo flashnut...niekomu sa nepodari a je to potom dost velky pruser.