Dle všeho prý ano. Mělo by to jít už z toho důvodu, že lze provést úpravu XP -> MP. Ale lze dát Athlon MP do desky pro XP? Případně, musí se něco upravovat? Mnohokráte díky.
Printable View
Dle všeho prý ano. Mělo by to jít už z toho důvodu, že lze provést úpravu XP -> MP. Ale lze dát Athlon MP do desky pro XP? Případně, musí se něco upravovat? Mnohokráte díky.
Aby ti sly dva XP v desce pro MP, musis je mit dle Eaglova navodu upraveny na MP. jinak nejspis pojede jen jeden.
Já se ptal jak dát Athlon MP do desky pro Athlon XP! Ne obráceně!!!
Ja myslim ze jo, proc by nemel :roll: Co je to za desku?
Je to MSI K7T266Pro2 - RU (MS-6380 v2.0). Jde o to, že tam jde i Athlon XP2600+ a 2800+, ale na 266FSB - ty se ale už nedělají. Athlon MP 2800+ na 266FSB se dělá....
Jinak také nevidím důvod, proč by tam nešel dát, ale než utratim 6000,- tak se radši zeptám :)
Asi už dvacátý thread od tohohle člověka... grrr.
Už mě nebavíš:
1. V desktopové desce jedou Athlony XP a pokud není hloupě naprogramovaný BIOS, tak i Athlony MP a Mobile Athlony XP.
2. Procesor lze provozovat na všech kombinacích FSB a násobiče za předpokladu, že to čip frekvenčně zvládne. Podmínkou změny násobiče je odemčený násobič, což mají čipy do 39. týdne 2003 + všechny Mobile Athlony. U Super-locked čipů (výroba 39. týden 2003 a později) nelze násobič odemknout, lze pouze měnit přes PowerNow!, k čemuž je nutný zásah do procesoru.
3. Starší deska nemusí zvládat požadavky na napájení u nejrychlejších čipů. Stejně tak některé starší desky se nemusí dobře snášet s jádrem Thoroughbred a hlavně s jádrem Barton.
4. Nejrychlejším procesorem s FSB 266 je Mobile Athlon XP 3000+, DTR 72W, 2200 MHz. Z ostatních pak Mobile Athlon XP 2600+, Standard 45W, 2000 MHz; Athlon MP 2800+, 2133 MHz. Z těhle čipů je nejlepší Mobile Athlon XP 2600+, 45W, protože ten má odemčený násobič, jde perfektně přetaktovat a jedná se o výběrový kus s nízkou spotřebou, takže tolik nezatěžuje desku (viz. bod 3).
5. U Mobile Athlon je možné měnit násobič i za chodu přes PowerNow! na čipsetech VIA od KT133A, na SiS a na ALI. Bez zásahu do procesoru.
Resumé: Sežeň si Mobile Athlon XP 2600+ 45W nebo si vem ten ratitní kousek 2800+ / FSB 266, co ti tady někdo nabízel (pokud má odemčený násobič).
Omlouvám se, uznávám, že je to už třetí thread, ale:Citace:
Původně odeslal Eagle
a) Žádný thread nezačal dotazem, který by byl zodpovězen.
b) V tomto threadu si zopakoval to, co tady je už na některých místech řečeno a já se přitom ptal jen na jednu věc.
Ale samozřejmě ti děkuji.
Ovšem nastal stejný problém jako s klasickým Athlonem XP 2600+/266. Jde vůbec ta mobilní verze sehnat? Nenašel jsem ji ani ve velkoobchodech....
mobilni verze tu zatim sehnat nejde, da se koupit pry v polsku (je tu o tom thread) a mozna budou na shopu pctuningu
Ale kdyz uz chces dat az 6000,- za AthlonaMP jak pises, neni lepsi koupit novou desku a AthlonaXP s FSB 333?!?
Cenove to vyjde nastejno a budes mit min problemu a vyssi vykon. Desky s KT600 nebo NF2U zas tak drahy nejsou a rekl bych ze postaci i NF2 400, KT400A nebo SiS748...
Vzhledem k tomu, že jsem za tu desku dal tušim kolem 7000,- Kč a že nechci riskovat nestabilní desku (renderuju video), tak chci zůstat u této. Mě tam jde nejvíce 17.5 * 133, což je více, než-li poskytne Athlon MP 2800+/266, takže asi ještě počkám na výkonější MPéčko (podle roadmapy by se MP měly dělat až do roku 2005).
Apropó, víte někdo do kdy se bude MP/266FSB přesně vyrábět?