Jak se vypořádat Athlonem na 333FSB, když je potřeba 266FSB?
V souvislosti s tímto threadem se chci zeptat na následující problém. Předesílám, že jsem odpověď zde ani nikde jinde nenašel (o "downclockingu" se moc nepíše :-) )
Mám desku, která má max 266FSB, násobič v BIOSu max 16x (zkousne na Auto ale i 17,5, možná více). Problém je v tom, že už nelze sehnat Athlon XP 2600+/2700+/2800+ s 266FSB (i když je uváděn v cenících jde vždy o chybu).
A můj dotaz tedy zní: Jakého mám koupit Athlona XP se 333FSB, abych po nastavení FSB na 266 a nastavením patřičného násobičče dosáhnul podobné frekvence/výkonu jako májí 2600+/2700+/2800+ s 266FSB? Lze toho vůbec docílit?
Všem moc děkuji za rady a pokud to zde někde v minulosti bylo, dávám si 5 trestňáku na svůj účet :)
Re: Jak se vypořádat Athlonem na 333FSB, když je potřeba 266
Citace:
Původně odeslal RAY
V souvislosti s
tímto threadem se chci zeptat na následující problém. Předesílám, že jsem odpověď zde ani nikde jinde nenašel (o "downclockingu" se moc nepíše :-) )
Mám desku, která má max 266FSB, násobič v BIOSu max 16x (zkousne na Auto ale i 17,5, možná více). Problém je v tom, že už nelze sehnat Athlon XP 2600+/2700+/2800+ s 266FSB (i když je uváděn v cenících jde vždy o chybu).
A můj dotaz tedy zní:
Jakého mám koupit Athlona XP se 333FSB, abych po nastavení FSB na 266 a nastavením patřičného násobičče dosáhnul podobné frekvence/výkonu jako májí 2600+/2700+/2800+ s 266FSB? Lze toho vůbec docílit?
Všem moc děkuji za rady a pokud to zde někde v minulosti bylo, dávám si 5 tretňáku na svůj účet :)
Hlavne takoveho, ktery bude odemceny, aby sel zmenit nasobic. A potom bude treba zjisit, jaka CPU tvoje deska (napis co mas za desku) vlastne podporuje.
Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Hlavne takoveho, ktery bude odemceny, aby sel zmenit nasobic. A potom bude treba zjisit, jaka CPU tvoje deska (napis co mas za desku) vlastne podporuje.
ad 1) Já jsem si mysle, že odemknout lze každý procesor (spojením/nespojením můstků), nebo ne?
ad 2) Mám MSI K7T266Pro2 - RU, původně podporovala pouze Palomina, ale pronikly informace, že stačí odpájet kondenzátor C37 a jdou tam všechna jádra (Thouroghbred/Thorton/Barton...) více zde.
V tom problém tedy není, o desce toho vím více, než-li je zdrávo... jde jen o to, jak 333FSB procesor dostat na 266FSB. Hlavně mi jde o to, zda-li po odemčení procesoru, jde vnutit jakýkoliv násobič a zároveň FSB 266. Díky všem.
Citace:
Původně odeslal RAY
ad 1) Já jsem si mysle, že odemknout lze každý procesor (spojením/nespojením můstků), nebo ne?
nove jadra, ktere jsou superlockovane neodemknes :!: