Za nizkou cenu bych zvazoval : Spire whisperrock IV nebo radeji Nexus AXP-3200 SkiveTek
Nebo neco drahsiho? treba TT Silent Boost nebo jeste uvazuji o Gigabyte 3D Cooler GH-PCU21-VG.
Printable View
Za nizkou cenu bych zvazoval : Spire whisperrock IV nebo radeji Nexus AXP-3200 SkiveTek
Nebo neco drahsiho? treba TT Silent Boost nebo jeste uvazuji o Gigabyte 3D Cooler GH-PCU21-VG.
ja mam silent boost, a je to delo, jednoznacne ber tento chladic, od Volcana 11 na 3000otackach chladi na 2600 ovela lepsie o 7stupnov cca, a je sto razy tichsi, defaultne ma mat 2400otaciek, a 21db, ale naozaj je lepsi ako cokolvek ine dnes :D za tu cenu :!:Citace:
Původně odeslal Mtex
No, radši vezmi SilentBoosta, nebo Gigabyta - vyvaruješ se nepříjemných překvapení, SilentBoost možná chladí AMDčko líp, Gigabyte je zase univerzál na všechny platformy, chladí super P4ku a imho podstatně líp vypadá ...
Ten Gigabyte a TT Silent boost sou cenovo na rovnake urovni, akurat ze gigabyte se da ozit i na K8 nebo P4 to bych pridal takove male +Citace:
Původně odeslal jan555
Takze vetsinu silentboost, no uvidime.
na ty prvni dva se vykasli!Rozhodne ber toho Silent boosta!Ten Gigabyte neni pro AMD zrovna stastna volba pokud chces ticho a dobrej vykon :wink:
ja vim, ze ted to bude vypadat blbe, ale mam toho NEXUSe a na nem regukci 70mm->80mm a ventilator z Whisperocka IV, a chladim to co mam v podpise na52C pri Prime po trech hodinach spusteni.... .... takze moje volba jasna, jen pridam hodnotu tepelneho odporu z Sandry: 0,26 ....
Slušný výsledek, ale co bude v létě ...Citace:
Původně odeslal el_Barto
no podle mne ten Nexus vubec neni spatni, hlavne za tu cenu. Ja videl test chladicu na www.pctuning.cz a TT Silent Boost chladil pri fuul loadu jen o 3°C lepe a pri idle je o 1°C a to na xp2500@3200Citace:
Původně odeslal el_Barto
ja si toho nexuse nemuzu vynachvalit, akorat na nej jeste dam trosku vykonejsi ventilator, uvazuju o Coller-masteru tlf82... prece jen kazdy cfm je dobry ( 28-> 32 ) , pak pujdu s procakem na 2400Mhz ....
28-> 32 možná ani neucítíš, moc si od toho neslibuj ...Citace:
Původně odeslal el_Barto
Ja tusim zeberem toho SilentBoosta, ale jeste nejsem rozhodnut na 100%.Mam problem s taktenim nad 2200Mhz a pri vyssi voltazi je to vic nestabilne.
a prave s tim by ti mohl ten silent boost pomoct :wink:Citace:
Původně odeslal Mtex
Jinak ten nexus je fakt peknej hlavne to zebrovani ale nemyslim ze by byl schopnej chladit Athlona na opravdu vysoky frekvenci tam uz mozna bude znat to ze neni z medi a nema celkove tak velkovou chladici plochu!
tak jsem tam dal toho cooler mastera, ( 28CFM-> 32CFM ) a teplota pri 2400Mhz tzedkom zrovna 50C, pri zatezi 56C... zbytek viz podpis..... kdybych tak nekde nasel nejaky tichy vetrak na 40CFM, tak bych sel na 2500 chlazene vzduchem, no musite uznat, ze na takovy chladic jaky mam, je to slusny vysledek ;D ;D ;D ;D ;D :!: ..... ( 80W 0,31c/W 25dB ) jsem spokojeny.....
EDIT: v pokoji mam teplotu 22C a v casu 28C .....
A to je rozdíl na tom fanu o kolik ???
Jinak tyhle frekvence už dost často nezáleží na chlazení, ten procík má někde konečnou, tímhle postupem bys z něj dostal se slušným vodníkem aspoň 3000 MHz ;D
je tam rozdil 4,xCFM, ale hlavni rozdil je v tlaku vzduchu, ktery kdyz je vetsi tlak, lepe projde tenkym zebrovanim toho NEXUSE
ad VODNIK: 3Ghz zrovna ne, ale 2700Mhz urcite :-)..... jen ho mit, ( tolik prachu se mi do chlazeni vrazet nechce( to si spis koupim nejaky HW ) a delat se mi ho taky nechce......
To by mě nenapadlo :roll: , myslel jsem rozdíl v teplotách :!:Citace:
Původně odeslal el_Barto
Určitě ??? A kolik znáš lidí, kteří mají 2,7 GHz ??? ;D
ja nerikam porad ale na test bych to dal ( sice podle mojich propoctu na 2,2V ), ale jen test a konec..... )Citace:
Původně odeslal jan555
Tak ještě jednou - JAKÝ JE TEDY ROZDÍL V TEPLOTĚ ???
no presne ti to ted nereknu, protoze na stejne frekvenci jsem to jeste neskousel, ale odhaduju to tak do 5C.......
TT Silent Boost
ja mam priblizne stejnou sestavu jako ty a SILENT BOOST je uplne v poho ( podpis ....IDLE = 45 , LOAD = 52 , JADRO = 72 ) a dal by vic ( mozna uz ne stabilne ale dal , kdybych mohl jit s voltazi nahoru..jde mi jen 1.8V :evil: )Citace:
Původně odeslal Mtex
Citace:
Původně odeslal WAR-TIN
Tobe nedela problem taktovani, ze zvysenim napetim? Ja musim jet iba na default vcore 1,5V a cim vyssi napeti tim je system nestabilnejsi.
To jakou mas K7N2 verzi, revizi chipsetu atd.?
Tu jsou moje vysledky pri zvysenem napeti: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=54190&start=15
mam tuhleCitace:
Původně odeslal Mtex
http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=1400
http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=393
bios aktualni