Starsi notebook. Vetrak na zadni strane. Ma foukat dovnitr nebo ven?....mne prijde jasny, ze ma foukat ven, ale videl jsem notas, co ten vzduch nasaval ???
Printable View
Starsi notebook. Vetrak na zadni strane. Ma foukat dovnitr nebo ven?....mne prijde jasny, ze ma foukat ven, ale videl jsem notas, co ten vzduch nasaval ???
No u dvou notebooku co jsem mel a mam (K6-2+ a PIII) fouka vetrak dovnitr primo na chladic CPU a ohratej vzduch pak leze jinou dirou v boku ven...
Je to jak kdy, ale verze "výfuk" je opravdu zřejmě častější.
Tohle bylo presaria k6-400. Mi to prijde divny. Fouka to dovnitr a celej notas se pak dost zahriva a zadna nejaka vetsi dira na vyfuk tam neni. Proste se to cely rozptyluje vevnitr. Zkusim to obratit. V tom ntb se nekdo hrabal predemnou, takze to mohl klidne obratit
no mam DELL latutude s celerem 1000 a fouká ven.. pěkne na pytel, přesně tam kde máte ruku s myší (za předpokladu že ste praváci :-) ) takže po pár minutách hraní (nebo něčeho co hodně zatopí komponentám) máte zpocenou ruku jako sviň
no vecsina bookov fuka von a byva to na lavej strane alebo vzadu, nasavaju vzduch zvecsa zo spodu co je dost na <>u obcas ... dost vyrobcov lepsich to potom riesi nasavanim z bokov rozne, napr fujitsu siemens s6120 nasaval aj vyfukoval z boku a nebol problem ho mat na postely bez zapekanie velkeho ;)
MC
Na mojom notebooku to tiez fukalo dnu - pri poslednej oprave som to obratil a tusim to chladi lepsie.
Ono to zavisi ako je urobena "vzduchovody vnutri notasu, lebo tebe sa moze zdat ze ako lepsie to chladi, a napr. niaka mesia suciastka kt. sa pri nasavani chladila sa teraz nechladi vobec, najlepsie je nepekulovat a nechat to tak ako to je origo, aj ked niekedy otocene urcite pomoze vseobecne ten kto navrhoval to sasi to vie lepsie ako my :)
Tudiz, nema nekdo Compaq presario 1690 a nebo nejakej podobnej ze 16XX rady a nezdelil by mi, na kterou stranu fouka? 8-)
nekdo ho prece mit musi :?:
pokud je to ten maly vetracek vzadu uprostred (cca 2,5x2,5cm) tak pokud si matne vzpominam, tak fouka ven.
Konecne nekdo...dik za info. Skoda, ze to nevis na 100pro. :?
delam obcas zarucni servis na Compaq - nevim to na 100%, ale na 99% - vzpominam si ze jsem jeho funkci testoval foukanim fenem do okoli CPU a ze jsem mj. naslinenym prstem testoval jeho vykon. IMHO foukat dovnitr je u NTB kravina - je to uzavreny prostor a vzduch, ktery je nakumulovany v tom malem prostoru nema tak nizkym tlakem co vytvori vetrak ochazet. Odsavanim vznika malinky podtlak a vzduch se nasaje i pres netesnosti. Takze moje tvrzeni je porad - na 99% fouka ven :wink:
mel jsem tuto serii notase a na 100% foukal ven...
tnx.... :-)