-
Vypalovani
Takze snazil jsem se rozbehnout vypalovacku pod linuxem mam liteon 48x
na netu z ruznych hautu sem vecet ze pri uziti jadra 2.6x neni potreba scsi emulace a ze bych mel potahat cdrecord .Tak jsem tak ucinil a nainstaloval
jenze lze mi spustit pouze cdrecodr-dummy :( coz je emulace paleni a po zadani prikazu cdrecord-dummy -scanbus dev=ATAPI mi to vypise ze to nic nenaslo jak mam tedy nastavit tu palirnu aby jela ?
Jo a jeste predtim jsem tam instaloval naky WEBcdrwriter nebo jak a ted nevim jak se toho zbavit a odkad se to pousti hlasi to :
bash-2.05b# cdrecord-dummy -scanbus
0,0,0 0) *
0,1,0 1) 'webCDwriter' 'CDROM Demo ' '2.60' Removable CD-ROM
0,2,0 2) *
0,3,0 3) *
0,4,0 4) 'webCDwriter' 'CD-RW Demo ' '2.60' Removable CD-ROM
0,5,0 5) 'webCDwriter' 'DVD+RW Demo ' '2.60' Removable CD-ROM
0,6,0 6) *
0,7,0 7) *
ale je tam vsude najebanej ten soft a muj wrajtr nikde nevite nekdo nakou radu ?
zkousel jsem ten cdrecord instalovat ruzne verze ale porad nic a nejde ani zvolit cesta kam to instalovat :(
-
Mrkni pres lsmod jaky moduly mas natazeny, asi to bude delat jeden z nich.
-
nepomohlo to nechal jsem tam opuze modul pro grafiku a pro usb a nic :( nejspis to bude nekde jinde
-
No ja som urobil installpkg cdrtools a installpkg xcdroast a vsetko hned fungovalo... Jadro 2.6.x, takze s jadrom ani modulmi som nemusel nic robit.
-
tak jsem to zkousel na routeru a tam to jde rozbalit ok . Tak me naoada nemuze byt chyba v nataktovanym CPU ? nebo v kompilatoru ale ten tam mam co tam nahrala distribuce takze bych to videl spis na to CPU asi co ? je toho vic co me nejde ale pritom to pri instalaci nehodi ani heslo zkusim reinstalnout system .
-
nataktovane CPU - tezko... kdyztak mrkni do dmesg, tam by to neco psalo
kompilator - tezko... tohle je vec na urovni ovladacu, tzn. bude problem s konfiguraci kernelu
-
co ti vypise prikaz:
Kód:
cdrecord -scanbus -dev=ATAPI
pozn. muze to trvat dyl nez to neco vypise..nelekni se
-
ted uz me to jde a uz jsem vypalil prvni cd :)
edit; delal me problem spis ten cdrecord samotny paleni ani ne nak to neslo nainstalovat a i ted to nak kravi ale uz to jde