Uz mate nekdo barcu V ??? uvazuju o koupi novyho disku, a cena 80GB bar IV plus necely dve stovky = 80GB bar V.
cet sem, ze je supertichej a vykon taky good. to sou ale reklamy. co praxe??
xnet
Printable View
Uz mate nekdo barcu V ??? uvazuju o koupi novyho disku, a cena 80GB bar IV plus necely dve stovky = 80GB bar V.
cet sem, ze je supertichej a vykon taky good. to sou ale reklamy. co praxe??
xnet
ja zase cetl ze je tissi ale ze je nastejno nebo dokonce v necem horsi nez BIV
p.s. ja bych sel spis do WD JB
tichost je stejna, teda 60 V stejne jako 40 IV a 120 stejne jako 80, zalezi na poctu ploten, ale V je o trochu rychlejsi a nema uz chybu IV ktera byla hrozne pomala pokud se pripojila na pomalejsi rozhrani nez ATA100.
80 V bych radsi nebral protoze u V je 30 G na plotnu a kapacita 80G je pak divna (zeby vyuziti odpadu?). 60G nebo 120G jsou OK.
nevite nekdo, jak sou na tom ty novy barakudy, kdyz sou zapojeny v raidu ??? ... slysel sem, ze bIV s tim maj docela problemy :(
Vzhelem k tomu ze ten problem souvisel s tim malym vykonem pri ATA66 a min myslim ze uz jsou v pohode i v RAIDU.
som zijucim dokazom ze barca IV ma na ata66 mensi vykon.V sandre 14500 bodov.Inac ale rozdiel oproti staremu quantumu 15gb je dost velky.Citace:
Původně odeslal mager
No ja ji zpocatku provozoval na ATA33, obetoval jsem vykon tichu.
A co mam rikat ja, kdyz mam dve Barracudy na ATA/33, ale zase se mi zda, ze krom benchmarku a velkejch kopirovani to neni az tak strasny, ale uz se taky tesim az si poridim ATA/100..
ja ji mel driv taky na ata33 a s prechodem na 100 sem moc nepoznal.
mimocodem nevite jak zjistim rezim na kterem ktery disk bezi? sem ted peri dal tu 20ku (nova bedna) a mam pocit ze se to jaksi rozhodilo a i ta 80ka bezi n a66. utilita od seagetu uata100 mi najde jen starej ata33 radic kde mam jen cdromky :(
Zistis to bud na zaciatku pre bootavanim winov v tabulke alebo vo winoch samotnych !!!
hehe a kde? mam pridavnej radic do pci. tam to nikde napsane neni.
Tak ten radicu musi mat aj bios a tak do ktoreho sa da vojst. Nieco take ako pri bootavni by ti malo aj detekovat zariadenia na to radici a tamby si mal mat napisane ze ked xces vojst do biosu z nastaveniemi tak stlac CTRL + H. A tam to pise urcite (aspon mne). Mas tam nazov disku kapacitu a rozhranie na ako bezi. od PIO mode az po UATA5
o tom samo vim ale mam dojem ze to tam neni, ve starych verzich biosu to slo i nastavit.
ale uz sem to zjistil, prehodil sem disky na starej radic a nakopnul uata100 od seagatu