zajimalo by me ktera firma dela recyklaci toneru (zvlast barevnych) do Minolta Color PagePro
nevite nekdo?
Printable View
zajimalo by me ktera firma dela recyklaci toneru (zvlast barevnych) do Minolta Color PagePro
nevite nekdo?
Když jsem šel v Brně koupit nový toner,tak jsem jim tam nechal ten starý na recyklaci.V Hradci a asi i jinde by to mělo být stejné,že se o to postará prodejce.Jinak zkus nějaký ekodvůr-tam mají nádoby na nebezpečný odpad.
nevim jesli si me spravne pochopil,ale ja chci znovu naplnit ty cartridge tonerem. Vychazi to na cca polovinu oproti tomu nez kdyz si koupis novou kazetu s tonerem.Citace:
Původně odeslal wescom
Sežen si někde tu flaštičku s tonerem kde je přesný množství na tvojí cartridge a dopln si to sám neni to nic těžkýho.
Tonery do Minolty CPP jsem nekolikrat nechaval plnit v brnenske firme Noteboox (aspon myslim, ze se tak jmenovala). Prvni varka byla vicemene v poradku, ale dalsi uz byly horsi. V toneru byly nejake male hrudky, nebo co, a ty se zasekavaly mezi valeckem a tou kovovou listou nad nim. Takze po nekolika vytiscich se zacaly po cele delce papiru delat cary, kde barva vynechavala. Reklamacim vyhoveli, ale bohuzel vymenou za jine tonery, ktere delali to same. Takze mi nezbylo, nez tonery kazdou chvili cistit. (az jsem z toho byl cely zlutomodroruzovocerny :-) ) A navic se z tech cartidgi toner casto sypal ven, takze jsem mel cely vnitrek tiskarny zas*any vsemi barvami.
Dohromady jsme od nich meli 6 sad toneru (2 zakazky, jedna reklamovana 3x, druha jednou), ktere tohle delaly. Do vraceni penez jsme je ale nedonutili. Za tu cenu, kterou jsme usetrili jsem s tim mel takovy prace (komplet cisteni tiskarny, nekolikrat urgovat kazdou reklamaci, ...), ze to vubec nestalo za to.
A navic jsem jim dal na obnoveni i valec. U nej zapomeli vynulovat pocitadlo, takze ho tiskarna znovu nevzala. Sel tedy zase na reklamaci a uz je u nich pres dva roky. Telefony nezvedaji, kdyz jsem byl u nich, tak slibovali, ze to hned zitra poslou (pry ho nemeli na prodejne, ale nekde jinde) ale nic neposlali. Ted ta firma uz asi zkrachovala. Ale to uz mi je jedno. Na valec uz kaslu a tonery jsem vyhazel. A tahat je k soudu mi za to taky nestoji.
Tenkrat tady jina firma barevny tonery nedelala. Dnes uz mozna jo, ale me uz nikdo nikam na recyklaci toneru nedostane. Ja si radsi koupim novy.
Takze moje rada: :arrow: Fakt to za ty usetreny prachy nestoji.
Aha,tak to jsi spíš měl napsat renovaci/naplnění/ a ne recyklaci/zlikvidování/.No jak jsem sám poznal,tak ne vždycky ušetříš,když si koupíš náhradní náplň.Jak je tady už napsáno,občas to dělá pěknej bor*del.Je to spíš věcí náhody,ale já raději připlatil a koupil novej/stejně to platila firma/,tak proč ne ;DCitace:
Původně odeslal cipis