-
Slaby vykon Radeonu 7200
Jak zcasti pisu v jinem threadu, muj Radeon 64MB DDR Vivo (později změnili takt a přeznačili na 7200) jede nejak blbě... V menu SMARTGART na ATi Control panelu je nastaveno AGP 2x, když sem zkusil nastavit AGP 4x, po restartu tam bylo zase 2x, přestože v biosu mám nastaveno AGP4x. Sisoft Sandra detekuje AGP 2x. Přestože podle všech srovnávacích testů má být mírně výkonnější, než GeForce 2MX-400 32MB SDRAM, a přestože v 3D mark 2001SE dosahuje uváděných 2800 bodů, v hrách jede špatně. Jede podstatně hůř, než GeForce 2MX-200, která mi v 3D marku dosahovala polovičních výsledků... Taky sem si všiml, že za určitých okolností se "trhá" zvuk, třeba v demu v 3D marku nebo v menu NFS6 (v samotné hře jede zvuk v pohodě, ale grafika se trhá i na 640x480x16 !!!! ). Napadlo mě, jestli není problém v chipsetu intel 815EPDA, v nemz je integrovana AC97´zvukova karta, kterou ted přechodně používám. Uz nevim, co zkusit, jestli nekdo mate zkusenosti s temihle zastaralymi sroty, poradte. Dikec
-
Skusal som niekedy 7500 a isla celkom dobre ;D.Vyskusaj inu grafiku,ono 7200 na NFS6 nic moc ;D ;D
-
No jo, ale jaktoze mi NFS6 jelo v nejmenších detailech plynule na GeForce 2MX-200? Dyt ta GeForce je úplnej šrot.
-
Mel jsem Radeon 32MB SDR na desce Soltek SL-65KV2-CT. Delalo mi to ruzne haluze a zaclo to chodit, az kdyz jsem na desce nastavil natvrdo AGP2x. Kdyz jsem mel AGP na AUTO, tak to hrozne blblo.
-
Vyskusaj vypnut tu AC97 "zvukovku".
-
At to v biosu nastavim jak chcu, dycky to najede na AGP2x, ten Smartgart to proste na vic nepusti, pac by to asi nebylo stabilni. Ted sem zkousel parit NFS7 a v nejnizssich detailech je to jakz takz hratelny, ale nevypada to nic moc. V nekterych castech menu se mi trha zvuk pri jakemkoliv pohybu na obrazovce, stejne jako u NFS6. Jinak se hra chova svizne, nikde necekam, tak nevim, procikem to taky nebude, jestli fakt neni neco s tim chipsetem, ze nezvlada ridit AGP a zaroven zvuk... Zkousel sem samozrejme vypnout v biosu tu AC97 "zvukovku" a hry se pote chovaly jeste hur! Objevilo se vyrazne skubani zhruba kazde 3vteriny, ten chipset je asi fakt divnej - o vykendu to zkusim na 2. komplu a uvidim. Kazdopadne toho radeona pustim dal do sveta a priplatim si za lepsiho. Myslel sem, ze ATi je lepsi karta :(, ale tady se mi potvrdilo, ze starsi modely radeonů opravdu nebyly povedené a ač měly třeba DDR paměti a dosahovaly dobrejch vykonů ve vysokejch rozlisenich, tak v novejsich hrach odpadnou driv nez 64 bitová GeForce. Treba v tom NFS7 je skoro jedno, jestli to parim v 640x480 nebo v 1024x768, v mensim rozliseni je to jen o malej zdibinecek lepsi, coz je pro me ponekud nepochopitelne.
-
No tak ja mam radeona 7500 taktnuteho z 270 na 355 GPU a pameti z 180 na 213. Jinak za defaultu se vykon v 3DMarku 01 pohyboval kolem 5500Bodu a max z OC 6800 bodu. V NFS Underground na max detaily v 1024*768. A O.K.
-
Pockat - ty mas FSB 130MHz? Hod to na 100 alebo 133, aby boli frekvencie zbernic normalne.
-
Tak s normalni PCI zvukovkou to uz nechrchla a jede to stejne, zkousel sem FSB100, FSB133 (nestabilni cpu), vsechno stejne. O vykendu sem si na to udelal poradny chlazeni a zitra zkusim taktovat. Asi si toho radeona necham do 2. komplu a do domaciho koupim silnejsiho.