Spustil jsem si Memtest a při testu č.5 to ukázalo ca 40.000 špatných adres. Znamená to, že jsou špatné? Program jsem měl puštěn jen na dva cykly.
Printable View
Spustil jsem si Memtest a při testu č.5 to ukázalo ca 40.000 špatných adres. Znamená to, že jsou špatné? Program jsem měl puštěn jen na dva cykly.
Nie nutne... moze sa jednat aj o daku nekompatibilitu medzi pamatami & doskou, mozes mat prilis tesne casovanie pamati, prip. doska undervoltuje pamate, atd... Treba skusit co najvolnejsie timingy, trocha zdvihnut voltaz, prip. znizit takt pamati (ci uz FSBckom alebo delickou). Ak nic z tohto nepomoze, potom je mozno naozaj ta RAMka vadna... no ako pozeram mas NForce2 chipset na doske, ten je sam o sebe dost priebercivy, co sa tyka pamati. Je teda vcelku mozne, ze sa "neznasaju" s Tvojou doskou.
Ale 40.000 chybných adres? kdyby byly 3 nebo klidně 10.
dyt to nic neni, bratrovi to delalo asi 100.000 za sekundu... jinak SISI to rekl asi presneCitace:
Původně odeslal Tomas Skupa
Citace:
Původně odeslal Commander
A jak jste to s bratrem vyřešili?
no asi mel nekompatiblni RAMky s deskou.. nebyl jedinej komu ta kombinace kravila. jeho ramky na mym PC jeli ok, stejne jako moje ramky na jeho PC. proste neco mezi nebem a zemi :-) v CC vymenili za jinöu znackuCitace:
Původně odeslal Tomas Skupa
pomuze jen vymena,Seitecy jsou nekdy dost hnusny sunty.
seitecy jsou skutecne kus od kusu ( ja mel napr. jeden vybornej ).
a co do problemu. ten muze byt v trojuhelniku CPU, MB, RAM. stalo se mi jednou, ze mi deska hazela s jakoukoliv pameti chybu. s jinym procesorem bezela naprosto v poradku. a ten cpu s tema vadnyma pametma ( :wink: ) doted bezi bez jakekoliv chybky ( stejne, jako ta deska nejspis > nevim, vratil jsem ji ).
Tak jsem testoval paměti single a 30cyklů bez jediné chyby. :idea: Jdu je tedy vyměnit. Problém je jen v tom, že najednou celý systém XP je brutálně pomalý a často se restartuje. To dřív nebylo. No uvidím.