Zdravim všechny, kam nejlépe umístnit teplotní čidlo u HDD? Dát ho přímo na chip nebo kamkoliv jinam na elktroniku? Nebo že by i jinam?
Printable View
Zdravim všechny, kam nejlépe umístnit teplotní čidlo u HDD? Dát ho přímo na chip nebo kamkoliv jinam na elktroniku? Nebo že by i jinam?
Já mám čidlo prdlý mezi disk a kastlu (je tam sotva 0,5mm mezera) - kousek od "montážního" šroubku.
Ne nadarmo se disk chladí kontaktem s casem... prostě mi přijde, že boční strany disku jsou nejteplejší (nebo teplo akumulují)
jinak čidlo v disku tvrdí 38C, čidlo v té "mezeře" tvrdí 36.5C (takže skoro přesně).
Ja by som ho zasunul zdola medzi plošák a spodok disku (blízko motora, ktorý roztáča disk (dúfam, že mi rozumieš... ??? ) - niekde tam je aj interné čidlo teploty :idea:
(A nie že ho tam narveš tak, že zlomíš plošák :lol: )
Podivej se na datasheet k tomu hdd, je tam napsáno kde by se měla měřit teplota. A to na čele disku.Citace:
Původně odeslal PeterM
Bohužiaľ WD k môjmu disku nič podobné nešpecifikuje... (myslím teda presné miesto)Citace:
Původně odeslal eRTY
Možno máš na mysli tvoj konkrétny disk...
Vidí sa mi logické merať tam, kde teplo vzniká. Ak budem merať ako Vykuk tak síce zistím príjemné hodnoty, ale ja chcem vedieť pravdu...
Aj keď na druhej strane to teleso disku je z masívneho hliníka, takže by malo byť viac-menej celé rovnako teplé.
no popravde je na vsetkych diskoch ktore maju svoje teplotene cidlo nejake externe silne out ;)
MC