kam ??? můžu ho mít na primáru jako slave, jako master je systémovej disk, může to něčemu vadit ???
Printable View
kam ??? můžu ho mít na primáru jako slave, jako master je systémovej disk, může to něčemu vadit ???
Nemělo by to vadit ničemu. Proč to nezkusíš?
tetť momentálně nemám doma druhej diskCitace:
Původně odeslal .Voivod.
Nemelo by to vadit nicemu, ale pokud mas jako primar WD, tak bych to dal na jinou ksandu, protoze u WD mam problem s jumperem, kdyz mam dva disky, tak nastaveni na mastra, ale kdyz zustane na ksande sam, tak mi nechce nabehnout com, musim vytahnout jumper (single). Je to na nic, a tak mi to slape lip, kdyz jsem k primaru prihodil cd-rom a na secundaru jsem nechal cd-rw jako mastra a disk v ramecku jako slave. A jede to bez problemu
mám seagata takže v poho :wink:Citace:
Původně odeslal lordofworlds
no nevim, i seagate ma master / master (slave is present) tak bych to stejne hodil na dalsi ksandu ( vsak je to investice kolem 30 korun )Citace:
Původně odeslal vogo
Osobně mám WD jako primary master a šuplíkový disk jako primary slave a nemám s tím žádné problémy.
nejde ani tak o kšandu, na druhým kanálu je DVD a smažka ;DCitace:
Původně odeslal mISHA
hmmm ach jo, se to tu resilo uz snad milionkrat. viz sticky >
Q: Jak zapojit zařízení(mechaniky a disky) na desku(IDE radič)?
To záleží na tom mezi kterými zařízeními kopírujete nejvíc, tyto dvě zařízení by měli být zvlášť (každé na jiném kabelu), všeobecně pro zapojení 4 zařízení platí:
Primary master : HDD (systém)
Secondary master : DVD
Primary slave : HDD(hry, filmy, data...)
Secondary slave : CDRW
Zapojení se střídá podle toho jestli pálíte víc ze systémového disku či datového. Tudíž měním SM s SS .)
a jinak tedy muzes pouzit nastaveni disku a mechanik jako CS a mel bys mit na vetsine desek po problemu.
mne spis de o to jestlinebude vadit Hot svap-odpojeni za behu systemuCitace:
Původně odeslal mISHA
2Vogo: clovece me prijde, ze se bavim ja nevim s kym. od zacatku uz podruhe menis svou otazku a porad nevime o co ti vlastne jde.
HOTSWAP odpojeni muze dopadnout napriklad takto http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=54896
anebo jinak tragicky.
pokud chces toto, tak si porid specielni ramecek na toto uzpusobeny ( jo a take to nepodporuje kazda deska, takze aby ten ramecek byl spis USB ).
no kdyz sem tady tak s ptam rovnou na vsechno prece kuli tomu nebudu zakladat X temat :-) jinak asi budu disk pripojovat pri vypnutym PCCitace:
Původně odeslal mISHA
při vypnutym PC to není hotswap :roll:Citace:
Původně odeslal vogo
mrkni na ten link, takhle skoncit nechci ;DCitace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
jak souvisí to, co jsem napsal, s tím linkem ???Citace:
Původně odeslal vogo
ale nijak, jen nechci skoncit s odpalenym radicem :? , takze hotswap skouset nebuduCitace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
takze, jen tak naokraj..prave trosku ztisuju a predelavam copma a koukal sem ze muj HDD je na "Slave" tak sem prehodil jumper na "Master" a nak to nechtelo nabjehnout...myslim ze to trvalo desne pomalu... Rikas tedy ze u WD je to normalni?! fajn.Citace:
Původně odeslal lordofworlds
vsak si to na tom disku precti ne? tam mas master single ( bez jumperu )/master vs. slave present ( s jumperem )...Citace:
Původně odeslal mikrom®
jo??? tak to zkusim....jinak 32°C je na hdd dobry ne?vsude rikaj ze dyz se to da prez gumu tak to nechladi...este sem ale udelal na vetrak vpredu v caseu takovej trychtyrek ze to fouka rovnou na ten disk.. ;DCitace:
Původně odeslal mISHA
@mISHA a když jsme u toho zapojení, mohl by jsi mi poradit jak zapojit HDD 80GB (20gb system + 60gb data) + HDD 40GB data + HDD 10GB data + CD-ROM + CD-RW + DVD-ROM + DVD-RW ?
Všechny disky na raid řadiči nastaveném jako ATA
Ked chces mat vsetky disky na 1 radici, tak velmi na vyber nemas - systemovy disk samostatne, datove spolu. Ostatne asi CD-ROM+DVD-RW a DVD-ROM+CD-RW.Citace:
Původně odeslal iwi007
Lepsie by to bolo asi tak, ze vzdy disk+opticka mechanika na kanal, ale to asi na tom radici nepojde.
co ti na to mam rici? precti si faq v teto sekci. a co do tolika mechanik? no ja nevim. je to dle me silenost.Citace:
Původně odeslal iwi007
predpokladam, ze kopirovat budes z dvd na dvd a z cd na cd, tak bych dal vypalovacky jako master a stejnoformatove mechaniky na druhou ksandu.
u disku bych take zvolil take krizem to kde nejcasteji kopirujes. ovsem nevim, jestli nemas radic pripojeni skrz pci ( vetsi zatizeni ) nebo je integrovan primo v chipsetu.
Řadič je integrovaný na desce. Problém je že LG je hodně vybíravá na to s jakou mechanikou bude zapojená. Jak budu doma tak na to mrknu a napíšu jak to chodí.