Čerpadlo Ehem 1048 stojí 2240 Kč a čerpadlo Eheim Compact stojí jenom 679 Kč.Rozdíl je prý jenom v tom že Compact lze použít jenom jako ponorné. Máte někdo s tím compactem zkušenosti.
Printable View
Čerpadlo Ehem 1048 stojí 2240 Kč a čerpadlo Eheim Compact stojí jenom 679 Kč.Rozdíl je prý jenom v tom že Compact lze použít jenom jako ponorné. Máte někdo s tím compactem zkušenosti.
mam zkusenost s cerpadly Sicce IDDRA, eheimy compact 300, compact 1000 a 1046.Citace:
Původně odeslal unavený
jednoznacne-- pokud ti nevadi nadobka na cerpadlo v case ber compact 300. to cerpadlo za cenu 400 je absoulutne bezkonkurencni co se tyce tichosti X vykonu.. je absoulne nehlucne.
jak uz sem spominal, stejne skoncis u 1046/1048.. uvidis :wink:
avsak ja doporucuju tu 300vku, iddra je hlucna jako vsecky sicce cerpadla (Novu sem nemel doma ale slysel sem ji za chodu) a eheim 1000vka je ZBYTECNE vykonny.. (pokud nepotrebujes 2m vytlak).. ma taky vysokou spotrebu a pekne ohreje vodu se svymy 23W.. tot vsijo doufam ze sem te moc nezmatl ;D
v nem je eheim 1048 asi za 1400 +-200
nevim presne... kazdopadne i s postovnym (dovoznym) je to sakra levnejsi... :idea:
2Prokop: myslis ze mi bude stacit compact 600 ke kaskade od Radka???
porad nevim jaky cerpadlo... jestli compact 600 s nadrzkou od ertyho
nebo 1048 s expanzkou od galaxiho ... co vyde lip vykonove
bude to takovej rozdil jako v cene???
vykonovo a teplotne to bude imho velice podobne ;) si pozri specs ;)
MC
Mám Compact 600 a je to pohoda. Tichý,levný a myslím že i dostatečně tlačí :wink:
no lepsi varianta je 1048+galaxiho expanzka....pokud ovsem budes mit dost penez treba na poradny vymenik...
a pokud do toho nechces vrazet tolik tak vem compact 600 + ertyho expanzku... vyjde to asi levnejc, ale zase ta 600vka ti bude ohrivat vodu..
takze tak 8-)
lol a to si myslis ze 1048cka vodu neohrieva? sice menej ako compact600 ale neni to zanedbatelne...
MC
kdyby jsi to nekdy mel moznost porovnat nazivo tak bys vedel ze ponorne cerpadlo ohriva vodu DALEKO vic!Citace:
Původně odeslal MadCap
Jj prutokove odevzdava cast tepla vode ale take okolnimu vzduchu...Citace:
Původně odeslal Prokop
daleko neznamena exponencialne a imho ani nasobne ;) takze si odpusti VELKE PISMENKA :)
MC
P.S.> ja viem ako tie cerpadla pracuju nemajte strach ;D
kdyz uz nic rozumneho tak aspon chytat za slovicka ze :wink:
on totiz ten podstatny rozdil mezi nima je v tom ze 1046/1048 ma vrtulku usazenou na keramicke hridelce kdezto Compacty maji hridelku kovovou.. a jelikoz u keramicke dochazi k minimalnimu treni vznika tudiz mene tepla coz znamena ze mene ohriva vodu.. víš??
to je to podstatne..
Keramický hriadeľ = vyššia životnosť :-) = odolnejšie ložiská, teda dlhodobo tichý chod :-) = obtiažnejšia výroba :-( = vyššia cena :-(
Ak ti záleží na tom, či ti vydrží čerpadlo 10 alebo "len" 3 roky, kúp to drahšie... :wink:
Ale ten dlhodobo tichý chod by som určite bral do úvahy pri výbere... :|
jj nemyslim si ze ten kovovy hriadel nejako signifikantne zahrieva vodu, ide tam skor o celkove zahrievanie cerpadla ... stratovy vykon
jj diky moc za tolik pripominek ... ted jenom to potrebuju asi levnejsi cerpadlo (ale zase cena / vykon je to nejdulezitejsi) co to hodne pozene skrz toho cascadea a radiator bych vzal asi od Roba kadetta (da li Buh a male zelene papirky ($)) ted je ta hlavni otazka - urcite tam je takovy rozdil v zivotnosti (popr spolehlivosti)?
ta kovova hridel - zas o tolik vic to treni nezvysi ale je fakt ze ohreje vodu vic nez prutokove...
I'm desperate
TheRaid
Keramický hriadeľ je len taká "třešnička na dortu" - ten drahší Eheim bude určite aj po konštrukčnej stránke lepšie vyriešený - čerpadlo, ktoré má fungovať nasucho aj namokro musí byť lepšie navrhnuté než to, čo sa spolieha, že voda ho vychladí aj "namaže".
A už to tu bolo spomenuté - ponorné čerpadlo ohrieva vodu celým svojim stratovým výkonom, kdežto "suché" čerpadlo predá veľkú časť tepla do vzduchu a menej ohreje vodu - a to aj vtedy, keď bude mať rovnako veľké tepelné straty. Ale to by som nevidel tak tragicky. Uvedom si jedno: Ak budeš mať čerpadlo v kejse, tak ti môže byť lautr jedno, či ti zohreje vodu, alebo vzduch v kejse - stejne to teplo musíš dostať von! :idea:
jj tak to sedi... ono je valstne jedno co tam bude hlavne kdyz to dostane teplo ven z bedny... ;D takze to by bylo:
1) ohrev - *TICK* - vyresen
2) velikost - to je vlastne taky jedno pac rad by sel do bocnice
3) CENA - very bad to je 2x - 3x tolik
je o me vseobecne znamo ze sem nerozhodnej... :arrow:
nevyrovnam se s tim kdyz maj dve veci hodne plusu i minusu...
neco ve me mi rika at beru 1048 je bezkonkurencne lepsi ale ja sem skrt... zase mi rika neco i rceni nemam na to kupovat levny veci...
I'm getting more and more desperate
TheRaid
Pozri - koľko myslíš, že budeš to chladenie používať:
Stavím sa s tebou, že do roka, maximálne do dvoch ho budeš kompletne prerábať... A dovtedy ti určite v pohode vydrží aj tá šestovka...
Uvedom si, že toto sú čerpadlá primárne určené pre akvaristiku, fontánky a podobne... Počíta sa s tým, že budú čerpať vodu plnú sajrajtu, čiastočiek piesku a iného svinstva. Ty tam dáš čistú destilku... Veď ty ho budeš vyložene rozmaznávať ;D
A to už nehovorím o tom, kde za tie dva roky pokročí vývoj - možno už budeme všetci chladiť kvapalným dusíkom, aby sme si mohli zahrať piškvorky :lol:
asi mas pravdu a dva nebo tri roky sou hodne dlouha doba ... pri dnesnim trendu vyvoje to tak asi dopadne (intel uz na tom pracuje :!: ) a za ty dva roky bude i to cerpadlo naky lepsi ...
pokud se s nim jednou za cas pomazlim a promazu vycistim a... tak vydrzi hodne dlouho ve vybornym stavu (jestli nechytnu zmetka coz je nepravdepodobny)
a vono to precejen bude cely mensi ... a libivejsi a urcite se mi to tam vejde ... cimz sem si predtim nebyl tak jistej...
vela dik
TheRaid
taky dobry reseni.. ja to tak taky mel, i kdyz sem pouzival jen 300vku...Citace:
Původně odeslal TheRaid
avsak nedivil bych se kdybys za rok skoncil prave u 1046/1048 :) uvidis sam
na vodnikovi je totiz nejlepsi si vse sam vyzkouset... mej se
Z vlastnich chyb se clovek nejlip a nejrychlejc uci ma to jen 2 hacky:
1) prides pri tom o dost penez
2) a pak na sebe budes nasranej zes neposlech ty lidi co ti dobre radili
uvidim jak to bude vypadat ... dyztak to snad nakymu akvaristovi strelim...
thx to ALL
TheRaid
Dúfam, že neprídeš jednu streliť mne - po hube - že som ti tak dobre poradil :DCitace:
Původně odeslal TheRaid
Prvni kdo by dostal pres hubu bych byl ja ;D , na me by se vybyl a vam by pak dal pokoj.....
Je o hlavu veci a pravdepodobne i silnejsi :? ,ale asi bych mu utek ;D
Takze na vasem miste bychbyl v klidu, navic to je mirnej clovek....
i kdyz nikdo nevi.... ja sem taky mirnej..... ale sou vijimky...ze Hlavaci ?
Klon
Edit:Zkurwena Jaffska pomsta
lol ... ty taky Klone ??? ty a mirnej ?
vlastne jo... az na tu VYJIMKU... jj asi bys utek... ale clovek nikdy nevi ... ja sem TheRaid (nebo co si vyberes z podpisu) a Alieni skacou...
nemyslim si ze by to bylo naky katastroficky kdyby se to "nepovedlo"
a kdyby se to hodne nepovedlo a bylo to katastroficky tak na Slovensko sice jezdim rad ale ze bych do Presova jen kvuli tomu ... nn tak pomstychtivej nejsem...
PS: videli ste film KillBill? ;D
TheRaid
EDIT:
lol
he shot me down BANG BANG
i've hit the ground BANG BANG
BANG BANG BANG
Když budu chtít chladit téměř všechno vodou ... téměř znamená CPU, grafiku, chipset a dva disky ... jaké tedy čerpadlo?
Co jsem pročetl většinu topiců tady, v úvahu přichází NOVA, IDRA, nebo eheim 1046/8... čerpadlo můžu mít klidně pod vodou, takže nepotřebuji aby bylo průtokové.
Vlastně se rozhoduju mezi IDROU a NOVOU. Co byste mi poradili, vážení zkušení vodníci?