-
XOSL a NTFS
Prosím vás o info bude mi xosl bootmanager chodit na disku NTFS nebo ne?Z toho co jsem si přečetl na webu mi připadá že to nepujde (potřebuje mít primár oddíl FAT nebo se mílím?Já mám primár NTFS a měnit to nebudu.Rozchodil to někdo na NTFS.Chci si ho nainstalovat ale mám strach aby mi něco nerozhodil na disku a pak nešel system.
-
Všecko máš napsany v návodu a FAQ ke XOSLu.
Já to skoušel vloni a už sito přesně nepamatuji.
Na konci disku jsem vytvořil v PM8 oddíl(ten nejmenší co šel) FAT16 nebo FAT32(už nevím).
A ted si nejsem jistý jestli ten oddíl skrýt teď nebo až po instalaci XOSLu,ale nejspíš nainstaluješ XOSL do toho oddílu a ten oddíl skryješ.
Já to dělal podle návodu co je na strankách XOSLu.Takže studuj a studuj.
-
Na NTFS to fakt nepůjde. Je potřeba FAT 16 nebo 32. Ideální je udělat fakt na konci disku malý oddíl, ale víc než 32 MB (jinak tam bude FAT12 a tam to taky nepůjde) a do toho to nainstalovat.
Já to mám tak, že primár mám NTFS (WIN XP) a další oddíl je FAT 32 (Win98) a po instalaci Win98 jsem je převálcoval právě XOSL a jede to bez problémů.
-
Jeden skryty oddil ve FAT16. 16MB uplne staci (klidne 8MB)
-
Psal jsem to teoreticky, ale pravda je, že disk pod 32 MB má FAT12, s tím nic neuděláš. A podle dokumentace nejde XOSL na FAT12 nainstalovat. No, já jen, až uděláš 8MB disk a ono ti to nepůjde, abys věděl, kde hledat chybu :)