Mám dotaz. Jeden známý se mě snažil přesvědčit, že nVidia je výrobce grafických karet a Kyro výrobce chipu. ??? Že to je blbost!? chip=nVidia, ATI, karta=MSI, Hercules,ASUS, Abit, Gigabyte, atd. Je to tak? :?:
Printable View
Mám dotaz. Jeden známý se mě snažil přesvědčit, že nVidia je výrobce grafických karet a Kyro výrobce chipu. ??? Že to je blbost!? chip=nVidia, ATI, karta=MSI, Hercules,ASUS, Abit, Gigabyte, atd. Je to tak? :?:
Podla mna je to tak ako hovoríš. Neviem kam na to ten tvoj kamoš chodí
ale zjavne tam nikdy nevideli GPU. ;D
Kyro je/byl graf.čip s vlastním výrobcem-STMicroelectronics.Ve své době konkuroval GeForce 2,ale absence T&L jednotky se na něm projevila dost negativně.
Díky chlapi. ;D .
Ne tak docela, i nVidia a ATI vytváří design karty a pak je na ostatních výrobcích, jestli jej použijí, nabo jestli si vytvoří svůj vlastní.
ale jestli firma manli udělá kartu dle designu ATi tak furt je výrobcem manli :wink:
ach jo :-)
Imagination Tech. :
dcerinne spolecnosti PowerVr Tech. (navrh cipu)
a Videologic (navrh ref. karty atd.)
jak Robert spravne rikal ST Microelectronics vyrobil chipy STG4000 a STG4500 (jeste 4005-X ..., ale to je jedno), KYRO je pak jen nazev treba jako GeForce nebo Radeon
Jinak absence TnL jednotky na KYRO I/II je trosku neco jineho, ale rozbor prednosti display list (deferred, tile based) renderingu oproti klasickemu immediate-mode je na par starnek
Ale vpodstate je pravda co jsem rekl nazacatku. Kyro uz je v lese.