Nezkoušel tu změnu někdo? Jde mě o to, že 4081B umí jenom 4x -R a 2x -RW, kdežto 4082B už 8x -R a 4x -RW.
Printable View
Nezkoušel tu změnu někdo? Jde mě o to, že 4081B umí jenom 4x -R a 2x -RW, kdežto 4082B už 8x -R a 4x -RW.
Firmware je v podstatě shodnej, takže s jeho menší úpravou to jít musí.Citace:
Původně odeslal Noxx
No jde mě o to, jestli tou změnou naučíte tu 4081B pálit 8x/4x na -R. A jestli to ta mechanika vezme ten druhé firmware.
A jak myslíš, že to udělali výrobci. 4081B je tatáž mechanika jako 4082B. Upravili pouze firmware, nahráli ho do 4081B, udělali tam detekci na 4082B, trochu to zdražili a vesele se prodává jako nová a ještě lepší ...Citace:
Původně odeslal Noxx
Ten flash musí jít, ale pokud je tam ta detekce (a já myslím, že je), tak se musí ručně upravit. Proto jsem předtím psal o malé úpravě. Už se to dělalo mockrát i u jinejch mechanik. Když to všechno uděláš, tak z ní bude prává nefalšovaná 4082B.
Skúšal to už niekto? Ja som si totiž pravdepodobne zmenou firmware odpálil moju LG 4081B, mala potom problém so zápisom na určitom mieste DVD a rovnako aj čítanie. Teraz mám novú po reklamácii a zatiaľ sa bojím meniť firmware, lebo funguje ako má, prečíta aj tie DVD, ktoré mi stará pokazila a nešli prečítať na bežných DVD mechanikách.
Tady je pár lidí, co to zkoušelo a úspěšně:
http://www.cdr.cz/a/diskuze/867/15
Nikdo ale nepotvrdil tu rychlost zápisu 8x.
Mno já nevím, ale dočetl jsem se tam, že sice firmware ze 4082 nacpali do 4081, nicméně ke změně nedošlo (nebo nebyla zjištěna) a navíc, každá mechanika má jiný "laser" (asi nějaký novější model), takže to možná i pálit bude stejně rychle jako 4082, ale pravděpodobně nekvalitně...
Jo, každej říká něco jinýho, vypadá to na nějakej upravovanej firmware od nějakýho Tima Kutila. Co jsem slyšel, tak to 8x nejde, jinak jede v pohodě, ale taky někomu začalo zlobit pálení DVD .... čert se v tom vyznej.
btw: to že tam je trochu jiná optika není nic zásadního a určitě qůly tomu není extra přeprogramovanej firmware.
No jak to tak sleduju radeji si ponecham origosh firmware. nema cenu riskovat. koneckoncu +kova media nejsou o moc drazsi. Napriklad u memorexu je rozdil cca. 2kc