Napíše mi někdo návod, jak flashnout bios? Amater. :eek:
Printable View
Napíše mi někdo návod, jak flashnout bios? Amater. :eek:
Velice jednoduše.Na MSI si stáhni MSI Live Update,nainstaluj a spusť.
V levé části uvidíš dané věci MSI (board,VGA...)
Vybereš Live Bios,potvrdíš Yes,zmáčkneš šipku,zčne to prohledávat server MSI,Pak ti vyjede tabulka kde bude current ver. (ten bios co máš) a Online ver. (ten novej).Zmáčkneš Live Update a čekáš až se to stáhne.Poté se ti spustí automaticky průvodce,kde si vybereš způsob flashe,jestli z win,nebo z dosu (dej wokna) a taky jestli chceš udělat záložní automatickou disketu s původním biosem (doporučuji),a pak to vše jen potvrdíš a počkáš na hlášku že to je hotovo a že musíš resetnout.
PS: aby se ti zobrazili tlačítka na stažení,tak ti vijede z Exploreru hlášení o instalaci něčeho (už nevim co to bylo)
Toto je nejjednodužší způsob,ale to stahování chvilku trvá.
Proč mi LIVE UPDATE dá na výběr jen DOS mod?? A jaky je vlastne rozdíl v DOS a Windows modu??
Naky flashovani pod widlema dost nedoporucuju, kamos si tak posral BIOS, konktretne Asus Live update...
Ja to používam stale ak je nový bios a som velice spokojný s Live Update.Citace:
Původně odeslal RayeR
U mna winflasher od Gigabyte no problemo.Citace:
Původně odeslal RayeR
No tak obcas to i funguje, to nepopiram, jinak by to vyrobce nedelal. Ale imho v cistem DOSu je mensi riziko ze se neco podela...
...tiež používam LiveUpdate (MSI), ale ako píšeš verím v tomto viac DOSu, takže ho v podstate využívam len na vyhľadanie nového Biosu a vytvorenie Flashdiskety a potom idem už len v DOSe.Citace:
Původně odeslal RayeR
Já používám též Asus Live Update a žádný problém.
V čistém dosu.. to bych ovšem musel mít disketovku :)).
RayeR:
A s tim tvrzenim že v DOSu máš menší šanci že se něco podělá nevim nevim teda, když si ve widlích povypínáš nebezpečné programy, tak je riziko IMHO stejný ;)
Mno jo, ale abys vypnul uplně všechny nebezpečné programy při flashování pod Win, tak bys musel vypnout i Windows :) Ne vážně, souhlasil bych raději s Rayerem, protože můj kamarád si taky odfláknul BIOS při updatu pod WIN :evil:
No tak dobře, ale mně se poslední dobou snad za půl roku nestalo, že by nějak spadly widle, nebo se vyresetoval samovolně comp nebo jakákoliv chyba. Proto mi to přijde stejně bezpečný.Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Je fakt že pod tim DOSem nemá co spadnout :)). Největší průser je, když v půlce flashe vypnout proud :lol: ale to ti nepomůže ani DOS.
Navíc s win je to lepší pro usery bez disketovky. Vím že to jde i bez ní, ale o dost složitěji.
Heledte, me je to uplne jedno, ale pak sem nechodte brecet ze se vam to podelalo a kde vam to kdo naflashuje, obzvlaste kdyz mate desku s uz pripajenou SMD PLCC flashrom...