Neviete o nejakej? Jedna sa mi o znizenie frekvencia a prip. voltaze, aby mal notebook nizsiu spotrebu a aj menej hrial (mensi hluk).
Printable View
Neviete o nejakej? Jedna sa mi o znizenie frekvencia a prip. voltaze, aby mal notebook nizsiu spotrebu a aj menej hrial (mensi hluk).
o ziadnej neviem ... kvalitnejsi vyrobcovia dodavaju utility ktorymi to mozes riadit, ide to aj bez nich ked v oknach nastavis minimalnu spotrebu resp max batery tak ti to spomaly na 600Mhz pri 0.8V tusim a to je dostacujuce na ziadne chladenie (aktivne)
MC
voltaz jde ridit cpumsr od eagla, ja ji mam pri 600MHz snizenou z 0,956 na 0,764 a jede to primestable. Je ta i prepinani multiplikatoru ale me to nefacha(sekne se to).Ja mam na rizeni spotreby uttlitku od asusu,ale tam jdou nastavit jen 3mody procaku (coz mi tak nevadi,stejne jedu vetsinou na ten nejnizsi nebo ten nejvyssi)
jo jasne, CPUMSR ma napadlo o par minut po odoslani prispevku a fachci to s nimCitace:
Původně odeslal Wolferine
jde ti menit i nasobic ???
No, to je dost problém, protože celé ovládání je nedokumentované. Když jsem po Intelu chtěl další informace, poslali mě... no však chápete. Násobič prý nefunguje, ale vůbec nevím proč. Snažil jsem se to nějak rozchodit, ale nedaří se.Citace:
Původně odeslal Wolferine
Nechapem, co vedie vyrobcov HW k tomu, aby utajovali informacie okolo... Myslel som, ze aspon Intel ma dokumentovane vsetko a poriadne - ale zjavne to neplati pre vsetky ich produkty. Potom sa to vyborne programuje :evil:
No ono tohle není první věc, která je nedokumentovaná. Např. informace o násobičích taky nejsou veřejné - ani kde je zjistit, ani jaké jsou hodnoty. BTW, v dokumentaci Intelu je spousta podivných formulací a často je tam i napsáno Read/Write, přitom registr je pouze Read. Nicméně ani AMD nemá v NDA papírech úplně všechno, například některé MSR jsou přístupné pouze s kódem, který se umístí do jinak nevyužívaného registru.